Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Catherine Opie – 700 Nimes Road

21. apr 2021 til 2. jan 2022

Kom med ind i den afdøde skuespiller, diva og legende Elizabeth Taylor’s fashionable hjem, hvor den anerkendte kunstfotograf Catherine Opie (f. 1961) helt eksklusivt fik lov til at komme helt tæt på med sit kamera.

Udstillingen er et tankevækkende, intimt indblik i Taylors liv – og ikke mindst et rørende møde mellem to meget forskellige kvinder: Den ombejlede, klassiske diva, der lever i overflod, og den socialt bevidste fotograf, der ellers normalt retter linsen mod samfundets svageste.

 

For første gang nogensinde og kort før sin død gav hun fotografen tilladelse til at forevige sine private gemakker. Og det var umiddelbart sin egen modsætning, som hun lukkede ind i sit hjem – nemlig Catherine Opie, der er kendt for at udforske subkulturer som queer-kulturen og LGBT+-miljøet og for i udpræget grad at anvende sin personlige historie og oplevelser som lesbisk kvinde.

 

Det er et rørende møde imellem disse to kvinder, uden at de rent faktisk kom til at møde hinanden i den virkelige verden. Mødet fandt kun sted gennem Opies linse og en fotografisk dokumentation af skuespillerindens legendariske bolig på 700 Nimes Road.

 

Elizabeth Taylor levede fra 1932-2011 og var én af sin tids allerstørste skuespillere, og hun vandt to Oscars. Taylor blev især kendt for sine otte ægteskaber med syv forskellige mænd, samt hovedrollen i storfilmen ”Cleopatra”.

 

Foto: © Catherine Opie, Courtesy Regen Projects, Los Angeles and Lehmann Maupin, New York, Hong Kong, and Seoul

Udstillingen er støttet af