Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Esben Weile Kjær – Solar System

10. okt 2024 til 23. feb 2025

En dystopisk og smuk totalinstallation. Oplev den første store museumsudstilling med den fremadstormende danske samtidskunstner, Esben Weile Kjær.

Esben Weile Kjærs kunstneriske univers er vildt, farverigt, højt og dragende.
 
Men lad dig ikke forblænde af musikken, der spiller og skulpturerne, der skinner i deres glatpolerede materialer. Esben Weile Kjærs projekt stikker dybere end den blotte appel. 

 

Hans værker blander populærkultur og kitsch med samfundsaktuelle spørgsmål om køn, psykologi, teknologi og klima. Helt aktuelt åbner udstillingen Solar System for en refleksion over fortidige såvel som fremtidige kollaps af samfund og samfundsideologier. 

 

Med helt nye værker og en syntetisk iscenesættelse skabes en både skræmmende og smuk dystopi med lyssky væsner og spor fra en svunden tid. Udstillingen er et forunderligt miks mellem arkæologi, futurisme og rå glam.

 

Solar System er et kollaps af den verden, vi kender i dag, som følge af krige og klimakrise. Midt i det rå og ødelagte findes dog et håb for fremtiden, for efter kollapset opstår noget nyt – og måske endda noget smukt. 

 

Om kunstneren

Esben Weile Kjær (f. 1992) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2022. Allerede tidligt i sin karriere har han cementeret sig som et navn på den danske kunstscene og står overfor en gryende karriere på den internationale. 

 

Han har allerede opført sine performances på anerkendte kulturinstitutioner som Centre Pompidou i Paris, Mumok i Wien og Museum Tinguely i Basel samt på en lang række danske institutioner. Med soloudstillinger på kunsthallerne Copenhagen Contemporary og Gl. Strand i København – og som gæstekurator på Arken Museum of Contemporary Art med samlingsudstillingen BUTTERFLY! – har han bevist, at han formår at indtage rummet med dragende og bragende totalinstallationer.  

 

Foto i top: Nadine Fraczkowski. Esben Weile Kjær pressefoto.

 

Foto: Nadine Fraczkowski. Esben Weile Kjær pressefoto