Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Formens magi – design og kunst

9. jul 2021 til 6. mar 2022

Stelton-kanden, Ægget, Syveren, Globen og mange, mange flere. Dansk design er kendt og elsket i hele verden for enkel, organisk og funktionel formgivning. Kom med på en rejse gennem dansk designs historie, strømninger og inspiration.

Formens magi er en markant anderledes udstilling, der viser slægtskabet mellem dansk design og andre kunstneriske udtryksformer. Først og fremmest billedkunst, skulptur og arkitektur, men også scenekunst indgår.

 

Du vil komme ind i et rum med sanselige totalinstallationer, der åbner for nysgerrig dialog.

 

I Formens magi kommer du helt tæt på ikoner som for eksempel Thorvald Bindesbøl, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Verner Panton og Louise Campbell .

Udstillingen taler direkte ind i et nyt kapitel af den danske kulturarv, som er formet i et tæt samspil med internationale strømninger.

 

Formens magi er inddelt i tematiske rum, hvor hovedskikkelser inden for dansk design og deres samlede værk udfoldes for alle dine sanser side om side med samtidige kunstnere og arkitekter.

 

Udstillingen er i samarbejde med Designmuseum Danmark, og rammerne er ikke tilfældigt valgt: Netop Alvar Aaltos arkitektur forløser det maksimale potentiale og understøtter Formens magi.

 

Det er første gang Designmuseum Danmark bidrager til en udstilling i Jylland og dermed giver flere mennesker glæden ved at opleve elskede designklassikere i et helt nyt setup.

 

Formens magi er skabt i samarbejde med Designmuseum Danmark og Louisiana Museum of Modern Art.

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken, 16. juli 2021

"Det er formfuldt præsenteret og formidabelt at opleve ... Kunstmuseum i Aalborg opløser tid, sted og form i en helt vild udstilling!"

Støttet af