Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kaarina Kaikkonen – You Remain In Me

9. maj 2018 til 16. sep 2018

Kunsten præsenterer den finske kunstner Kaarina Kaikkonens (f. 1952) første soloudstilling på et dansk kunstmuseum.

Udstillingen er samtidig første soloudstilling med en finsk kunstner siden genåbningen af Kunsten, der er det eneste kunstmuseum i verden tegnet af den finske stjernearkitekt Alvar Aalto. I udstillingen kan du opleve flere værker. Indenfor går et kæmpemæssigt værk skabt af store toiletpapirbaner i clinch med museets Store Sal, sammen med et udvalg af værker fra kunstnerens produktion de sidste årtier, heriblandt skulpturer og installationer. Udenfor binder et spektakulære værk Aalborgtårnet sammen med museets arkitektoniske rammer. Bag begge værker ligger et imponerende tidskrævende arbejde, der involverer mange mennesker. Fra de mange skjorter, der er doneret af borgere til projektet, til den tekniske udførsel af det store udendørs værk, der er monteret fra Aalborgtårnet og ned til museets skulpturpark.

 

Kaarina Kaikkonens værker består typisk af genbrugsmaterialer f.eks. brugte skjorter, ski eller dansesko som sættes sammen i kæmpemæssige installationer, der bjergtager publikum med en umiddelbar og overvældende skønhed. Kaikkonen er allerede repræsenteret i Kunstens samling med værket Queen of the Night, så måske du allerede kender hendes evne til at omforme en sko til noget på én gang smukt, foruroligende og dragende i form af insekter eller blomster?  

 

Kaarina Kaikkonen har udstillet på store museer såsom MAXXI i Rom, Kiasma i Helsinki, Eremitage museet i Skt. Petersborg, samt på flere større museer i Norden, USA og Tyskland, og hendes værker findes i samlinger over hele verden.

kaarina kaikkonen video

Kunsten har produceret dette videointerview i samarbejde med Louisiana Channel