Kalender

Kurt Trampedach – Møder i mørket

12. sep 2018 til 6. jan 2019

Kunsten præsenterer en soloudstilling med en absolut ener i dansk kunsthistorie, billedkunstneren Kurt Trampedach (1943-2013), der fra begyndelsen af sin karriere har tryllebundet publikum med sine intense selvportrætter og livagtige figurtableauer.

Få kunstnere har på samme måde som Kurt Trampedach formået at skabe værker, der engagerer og brænder sig fast på nethinden af de fleste. Trampedachs stoflige, mørke malerier og realistiske figurskildringer lukker os ind i en verden befolket af rastløse, hvileløse, længselsfulde og ensomme menneskefigurer. Med et intenst nærvær og en umiddelbar genkendelighed spejler værkerne dagligdags situationer og almenmenneskelige vilkår og følelser. Hvor kommer vi fra? Hvem er vi? Og hvor skal vi hen?

 

Kurt Trampedach står i dag som et legendarisk navn i moderne dansk kunst, der gennem hele sin karriere skabte sin egen vej uden om konventionerne og tidens smag. Han brød tidligt igennem i starten af 1960’erne med sit originale, kunstneriske sprog og opnåede hurtigt international succes. Gennem et mørkt og til tider foruroligende kunstnerisk univers gengav Trampedach livet og den moderne tilværelse, som den var, og han fandt altid sit udgangspunkt i mennesket og sig selv såvel fysisk som psykisk.

 

Udstillingen præsenterer et bredt udvalg af kunstnerens væsentligste værker fra 1960’erne og 1970’erne heriblandt selvportrætter, skulpturer og tableauer indlånt fra danske museer såvel som private samlere. Udstillingen præsenteres i Kunstens Ny Sal og vil give et indblik i det mørke, der både konkret og tematisk er på spil i Trampedachs unikke kunstneriske univers fra denne periode.

Udstillingen er støttet af

  • Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
  • Knud Højgaards Fond
  • Ernst og Vibeke Husmans Fond
  • Oticon Fonden
  • Konsul George Jorcks og hustru Emma Jorcks Fond
  • Toyota Fonden