Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kurt Trampedach – Møder i mørket

13. sep 2018 til 24. feb 2019

Træd ind i en verden befolket af rodløse, hvileløse, længselsfulde og ensomme mennesker.

Få kunstnere har på samme måde som Kurt Trampedach (1943-2013) formået at skabe værker, der engagerer og brænder sig fast på nethinden af de fleste. Trampedachs mørke malerier og realistiske figurer lukker os ind i en verden befolket af rastløse, hvileløse, længselsfulde og ensomme menneskefigurer. Værkerne spejler dagligdags situationer og almenmenneskelige vilkår og følelser med et intenst nærvær og en umiddelbar genkendelighed. Hvor kommer vi fra? Hvem er vi? Og hvor skal vi hen?

 

Kurt Trampedach står i dag som et legendarisk navn i moderne dansk kunst, der gennem hele sin karriere skabte sin egen vej uden om konventionerne og tidens smag. Han brød tidligt igennem i starten af 1960’erne med sit originale, kunstneriske sprog og opnåede hurtigt international succes. Gennem et mørkt og til tider foruroligende kunstnerisk univers viste Trampedach livet og den moderne tilværelse, som den var, og han fandt altid sit udgangspunkt i mennesket og sig selv såvel fysisk som psykisk.

 

Udstillingen præsenterer et bredt udvalg af kunstnerens væsentligste værker fra 1960’erne og 1970’erne heriblandt selvportrætter, skulpturer og tableauer indlånt fra danske museer såvel som private samlere. Udstillingen præsenteres i Kunstens Ny Sal og vil give et indblik i det mørke, der både konkret og tematisk er på spil i Trampedachs unikke kunstneriske univers fra denne periode.

Udstillingen er støttet af