Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Larissa Sansour & Søren Lind – Tomorrow’s Ghosts

30. mar 2023 til 13. aug 2023

Krig og katastrofer fylder meget på dagsordenen, mens de foregår, men hvilke spor efterlader de på længere sigt? Det dykker 'Tomorrow’s Ghosts' ned i.

Oplev den første, store udstilling af den palæstinensiske kunstner/instruktør Larissa Sansour og den danske forfatter, instruktør og manuskriptforfatter Søren Lind på et dansk museum.

 

I udstillingen præsenterer de værker, der adresserer følgerne af traumer, sorg og tab. Værkerne understreger virkningen af ​​politiske konflikter og økologiske katastrofer. Samtidig peger udstillingen fremad og giver bud på, hvordan vi selv kan omskrive og påvirke historien.

 

Video og skulptur

Sci-fi-kortfilmen In Vitro (2019) skildrer to videnskabsmænd, der har fundet ly i et underjordisk område i kølvandet på en øko-katastrofe. De diskuterer virkningerne af hukommelse, eksil og nostalgi. Derudover kan du opleve Sansour og Linds nyeste film As If No Misfortune Had Occurred in the Night (2022). Ved at blande den europæiske musiktradition af Gustav Mahlers Kindertotenlieder med en traditionel palæstinensisk sang, fremfører den palæstinensiske sopran Nour Darwish en enkelt arie på pladsen for et nedlagt kapel.

 

Videoerne vil blive ledsaget af bronzeammunitionsskulpturer fra serien Archaeology in Absentia (2016/17). Værkerne er inspireret af den kolde krigs russiske atombomber og er indgraveret med koordinaterne af håndmalede porcelænstallerkener, begravet i Palæstina og Israel.

 

Kunstnerne

Larissa Sansour (f. 1973) er en palæstinensisk kunstner/instruktør. Centralt i hendes arbejde er, at hun trækker på virkemidler fra både fiktion og virkelighed. I sine seneste værker bruger hun science fiction til at behandle sociale og politiske spørgsmål. Sansour arbejder hovedsageligt med film og producerer også installationer, fotos og skulpturer. Sansours arbejde vises på filmfestivaler og museer verden over. I 2019 repræsenterer hun Danmark ved den 58. Venedig Biennale. Hun har vist sit arbejde på Tate Modern, MoMA, Centre Pompidou og Istanbul Biennalen samt Berlinale, Rotterdam International Film Festival og BFI London Film Festival.


Søren Lind (f. 1970) er en dansk forfatter, instruktør og manuskriptforfatter. Med en baggrund i filosofi skrev Lind bøger om sind, sprog og forståelse, før han gik over til film og fiktion. Han har udgivet romaner, novellesamlinger og flere børnebøger. Lind viser og udstiller sine film på museer, gallerier og filmfestivaler verden over. Nylige spillesteder og festivaler omfatter den 58. Venedig Biennale, MoMA (US), Barbican (UK), Nikolaj Kunsthal (DK), Berlinale (D), International Film Festival Rotterdam (NL) og BFI London Film Festival (UK). Han bor og arbejder i London.

 

Foto: In Vitro, film, 2 channels, 28’, Larissa Sansour and Søren Lind, 2019
Courtesy of the artists and Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Supported by Augustinus Fonden.

“En af de smukkeste, mest foruroligende og relevante kunstoplevelser, jeg har haft meget længe”

– Kunsten.nu

Interview: Kom helt tæt på værkerne i udstillingen

Louisiana Channel-interview med Larissa Sansour og Søren Lind om værkerne i udstillingen. Filmet i London og på Kunsten i februar 2023.

 

louisiana channel lind sansour

Udstillingen er støttet af