Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Nina Saunders – I Heard a Voice in the Midst of the Four Beasts

17. maj 2017 til 20. aug 2017

I en verden, hvor klimaforandringer, krig og migration forandrer vores verdensbillede, byder Kunsten indenfor til en udstilling med den dansk-engelske kunstner, Nina Saunders, hvis værker både fremstår humoristiske og grotesk foruroligende.

Gamle tapeter og polstrede møbler, herunder de ikoniske chesterfieldmøbler, sættes i scene med Nina Saunders’ udstoppede dyr. De skulpturelle tableauer transformeres til surreelle optrin, og resultatet er værker, der som billedfabler balancerer på grænsen mellem fantasi og virkelighed. De mange udstoppede dyr synes at få et eget liv og stemmer, hvorfra myriader af mulige fortællinger pibler frem. 

 

På Kunsten transformerer den danskfødte skulptør Nina Saunders museets underetage, Ny Sal, til en scenografisk helhedsoplevelse, der tager museets gæster med på en rejse i både indre og ydre landskaber.

 

Om Nina Saunders

Nina Saunders er bosat i London, uddannet som kunstner og selvlært møbelpolstrer. Hun har siden 1990’erne arbejdet med at omforme møbler, så de mister deres funktion som brugsgenstande. I de senere år har udstoppede dyr fundet vej til Saunders’ værker. Hvor værkerne med møbler var forbundet med hjemmet, intimsfæren og den småborgerlige idyl, synes dyrene at repræsentere det ukontrollable, drifterne og følelserne, der pibler frem under pænhedens facade.  


Nina Saunders er født i Odense i 1958. Hun er uddannet på Central St. Martin’s College of Art and Design (1986-91) i London, hvor hun siden 1975 har boet og arbejdet. Hun har haft flere soloudstillinger både i USA og Europa og er repræsenteret i samlinger i England og Danmark.

 

Udstillingen på Kunsten er blevet til i et tæt samarbejde med kunstneren og indeholder værker fra de seneste 10 år, herunder vigtige hovedværker, samt en række helt nye værker skabt til udstillingen.

 

Pressemateriale

Download →

 

nina saunders interview

Sponsorer


Billeder fra opbygning