Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Omer Fast – Present Continuous / Nutiden fortsat

23. sep 2016 til 8. jan 2017

Omer Fast (f. 1972) har i de senere år opnået stor international opmærksomhed for sin videokunst. Hans udstilling på Kunsten undersøger de menneskelige drifter og følelser samt udfordrer de faste forestillinger om sandt og falsk.

Omer Fasts videokunst opererer i et filmisk formsprog, hvor grænserne mellem drama, dokumentar og fantasy flyder sammen. I alle Omer Fasts værker står historiefortællingen centralt, men fortællingen brydes hele tiden op af surrealistiske glimt og drømmelignende syner. 

 

Til udstillingen på Kunsten præsenteres to nye værker af Omer Fast samt et udvalg af ældre værker. Mange forskellige karakterer udfolder sig i udstillingens film – blandt andre en dronepilot, skuespillere fra pornoindustrien og en tysk familie, hvis søn kommer hjem fra krigen i Afghanistan.

 

Omer Fast tager fat i politiske og eksistentielle emner, der ligger i gråzonen for det, vi normalt taler om. Det centrale tema i filmene er mennesket og dets handlinger, og kunstnerens fokus er typisk på mennesker, der bevæger sig på kanten af samfundet. I filmene udviskes grænsen mellem virkelighed og fiktion, dokumentar og konstruktion samt sandt og falsk. Derved skaber kunstneren både spænding og forvirring hos os, der ser med, hvilket danner grundlag for mange forskellige tolkninger af den samme handling.


Udstillingen er co-produceret af Jeu de Paume, Paris, BALTIC Centre for Contemporary Art, Gateshead, og Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg. 
 

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

 

Bemærk: Vi gør opmærksom på voldeligt og seksuelt indhold. Vi anbefaler ikke udstillingen til børn under 16 år.

 

 

Anmeldelser

* * * * * | "Sjældent at videokunst fænger så meget som her." | Nordjyske, 10. december 2016

 

"Omer Fast tager ellers fat i tunge politiske og eksistentielle emner. Krig, død, sex eksempelvis. Han gør det i et topprofessionelt filmisk sprog med billeder og lyd, der er så lækre, at det er en fryd." | kunsten.nu, 11. oktober 2016

 

"Billedet, løgnen og sandheden" | kunsten.nu, 6. marts 2017

 
Reportage fra KulturRådet, DR, 8. november 2016