Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

AALBORG:DOX – Popcorn og prisbelønnet dokumentar om Anselm Kiefer og den tabubelagte tyske historie

Få et unikt indblik i verdensberømte Anselm Kiefers liv og arbejde, når Kunsten Filmklub og CPH:DOX præsenterer Wim Wenders dybe portræt af en af vor tids største kunstnere.

Anselm Kiefer er navnet på en af vores tids største kunstnere.

 

Den mørke tyske historie er hans kreative grundstof. Og han er blandt de første tyske kunstnere, der endelig bryder med tabuet om Tysklands historie, som han bearbejder i sine værker med et væld af referencer til historie, mytologi, poesi og musik.

 

Sæt dig til rette i Kunstens auditorie, når vi blænder op for den storladne og prisbelønnede dokumentar Anselm – Tidens brusen af den Oscarnominerede instruktør Wim Wenders. Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang sprøde popcorn til filmen.

 

Anselm – Tidens Brusen

Dokumentar, 2023  
Varighed: 93 min. 

 

Smuk og storladen – som Anselm Kiefers kunst – giver dokumentaren et unikt indblik i en af verdens mest berømte samtidskunstneres liv og arbejde. Filmen er instrueret af Wim Wenders og er en visuel og følelsesmæssig oplevelse, der fremhæver det komplekse, æstetiske og enorme i Anselm Kiefers kunst. Her får vi et indblik i hele kunstnerens karriere fra de tidlige værker i hans atelier i Tyskland til i dag, hvor han stadig behandler den mørke tyske fortid.

 

Anselm trailer

 

Dokumentarfilmen tillader et fascinerende indblik i atelieret og landstedet la Ribaute i Barjac i Sydfrankring, hvor Kiefer har boet og arbejdet i 15 år. Det store område er hjemsted for en helt særlig kunstnerisk utopi med forunderlige tårne, monumentale værker og underjordiske gange.

 

Dokumentaren har vundet flere filmpriser ved Santa Fe International Film Festival, Columbus Film Critics Association og International Documentary Association og har desuden været nomineret til flere priser, herunder Golden Eye ved Cannes Film Festival. 

 

AALBORG:DOX er støttet af Aalborg Kommune.

 

Sprog: Engelsk og tysk 
Danske undertekster 

 

Om Kunsten Filmklub 

Snup en omgang gratis popcorn, køb et glas vin og flere lækre snacks i Brasserie Kunsten og læn dig tilbage til et særligt møde med samtidskunsten. 

 

I Kunsten Filmklub dyrker vi i fællesskab filmoplevelser med kunstnerisk dybde og kant. Du får først en spændende introduktion af vores museumsinspektør, inden vi blænder op for særligt udvalgte filmværker af nogle af tidens mest interessante samtidskunstnere eller dokumentarer med kunsten i centrum i samarbejde med CPH:DOX. 

 

Oplev Anselm Kiefers værker på Kunsten 

Krig, krise og tabuer kan være generator for nybrud og kunstnerisk udvikling. Efter Anden Verdenskrig tog tre mestre i tysk kunst livtag med historien med et nyt, banebrydende, kunstnerisk blik på Tyskland. 

 

I udstillingen præsenterer Kunsten en række af de største værker fra Louisianas samling af de tre markante kunstnere Sigmar Polke (1941-2010), Anselm Kiefer (f. 1945) og Georg Baselitz (f. 1938), som repræsenterer nogle af de mest toneangivende stemmer i tysk efterkrigstidskunst. 

 

Her kan du læse mere om udstillingen, som åbner den 27. marts.

 

 

Datoer

10. apr 2024, 18:30 til 20:15

Praktisk information

  • Pris:
    • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årkortholdere har fri entré for kortholder - og i mange tilfælde også for en ledsager.
    • Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang popcorn, der kan nydes i auditoriet sammen med filmen.
    • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmen er engelsk og tysksproget med danske undertekster.
  • Vin og anden forplejning end popcorn er ikke inkluderet men skal tilkøbes og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...