Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Klog på Kunsten: Heerup, julen og de alternative verdener | UDSOLGT

Kom med ind i Henry Heerups forunderlige univers, der både er fantasifuld og fuld af fuglefløjt og nisser.

De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.

 

I forbindelse med udstillingen 'Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien?' tænder vi gadelampen, og lyser ind i den have, hvor Heerup arbejdede omgivet af ukrudt og vildnis. I haven finder vi malerier, stenskulpturer og skraldemodeller, men også børnebøger og juleplatter. Alt sammen er små alternative verdener af farver, symboler, frihedskamp og fantasi.

 

Henry Heerups hjem, hjerte og have var også altid åben for små væsner med spidse røde huer! Og da han i 1960’erne kom til at fortælle en journalist, at han var Formand for nissernes fagforening i Vanløse og Rødovre, blev Heerup kendt som hele Danmarks Kunst-nisse og Nissernes konge.

 

Til dette Klog på Kunsten-foredrag undersøger vi hele Heerup: Hvilke tanker gjorde han sig om verden, og hvordan ses de i den måde han arbejdede på og i de mange forskellige kunstværker, han fik skabt? Og så kaster vi et blik på Heerups forhold til julen og på hans helårsnisser. Nissen fulgte nemlig Heerup gennem hele livet og hele året rundt, men i anledning af julen sender vi en ekstra kærlig julehilsen til Heerups herlige følgesvend. 

 

Vores dygtige kunstformidler Marianne Trenskow gør dig meget klogere på Heerups kunst og alt det, der ligger bagved. Det kræver ingen særlig viden om kunst eller kunsthistorie at være med – blot nysgerrighed.

 

Om Klog på Kunsten

Vær med når Kunstens auditorium danner rammen om foredragsrækken Klog på Kunsten. Her sætter vi spot på en aktuel udstilling, en særlig kunstner eller bestemt tematik, som du kan opleve på museet.
 

Oplev kunsten

I efteråret 2023 udfoldes Henry Heerups magiske univers i en stor udstilling. Udstillingens titel er kunstnerens egne ord: "Hvad skulle vi gøre uden fantasien?"

 

Udstillingen præsenterer et bredt udvalg af Henry Heerups værker, der spænder over 60 års virke, og giver et nuanceret indblik i de mangefacetterede sider af Heerups værk, der griber ind i livets store spørgsmål, tidens kollektive krigsangst og hverdagens små øjeblikke.

 

Billede i top: Henry Heerup, 'Juleaften', 1938. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Datoer

5. dec 2023, 17:00 til 18:15

Praktisk information

  • De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.
  • Sidste Klog på Kunsten om Heerup blev hurtigt udsolgt! Derfor udbyder vi det nu endnu en gang og tilsætter i samme omgang lidt julekrydderi. Vi gør dog opmærksom på at dette foredrag vil have mange ligheder med der foregående.  
  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.

  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.

  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.

  • Arrangementet foregår i Auditoriet.

  • Der vil være en pause undervejs.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af