Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien?

14. sep 2023 til 1. apr 2024

I efteråret 2023 udfoldes Henry Heerups magiske univers i en stor udstilling på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Udstillingens titel er kunstnerens egne ord: "Hvad skulle vi gøre uden fantasien?"

Henry Heerup (1907-1993) udgør en original i dansk kunsthistorie og er i dag bredt kendt blandt mange for sine signalkraftige malerier, sit karakteristiske grafiske udtryk og fantasifyldte univers. Med nutidens øjne står Heerup samtidig som det ultimative frihedssymbol, der som en del af det 20. århundredes avantgarde ønskede at genfortrylle verden og bryde ud af samfundets besnærende bånd og strukturer. Hans tilgang til det var dog helt sin egen og tog blandt andet udspring i Heerups haves magiske univers, hvorfra en mangfoldighed af malerier, skraldemodeller og stenskulpturer gennem årene voksede frem blandt ukrudt og vildnis. Det hele affødt af ønsket om at lade kunst og liv forene i en genfortryllet verden.

 

Gennem et bredt værkudvalg, der både tæller kendte og mere sjældent sete sider af Henry Heerups praksis, dykker udstillingen ned i de mangefacetterede sider af den folkekære kunstners virke, der favner livets store spørgsmål, tidens kollektive krigsangst og hverdagens små øjeblikke. Heerup, der dyrkede det magiske potentiale i verden og livet, skabte med sine værker alternative verdener og gik sine egne veje - fri af etablerede regelsæt og systemer.

 

Heerups evne til at fortrylle verden og tage livtag med alvorlige emner er i dag mere aktuel end nogensinde.

”Ja Kære Nisser, Trolde, Ærkeengle Og Mærkelige Dyr o.s.v. … Hvad Skulde vi Gøre Uden Jer, Uden Fantasien? Kunstens Største Inspirator”.

 – Henry Heerup, 1966

Udstillingen er støttet af

 

 

 

 

 

 

Lizzi og Mogens Staal Fonden