Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Lydbilleder: Sofie Trolle fortolker 'Kirsten Justesen - Pussy Power'

Vi overlader den musikalske malerpensel til sanger, musiker og sangskriver Sofie Trolle, der med stemme, ord og tangenter vil male de lydbilleder, som ’Kirsten Justesen – Pussy Power’ inspirerer hende til.

Hvilken rytme har et værk af Kirsten Justesen? Hvordan klinger Pussy Power?

 

Et kunstværk opleves aldrig ens, og der findes ikke én rigtig måde at fortolke et værk på. Vi ser altid på det fra forskellige ståsteder. Det hele afhænger af, hvad vi som beskuere har med os i mødet med værket.

Denne aften skal vi dyrke kunstpioneren Kirsten Justesen og nyde helt personlige, musikalske fortolkninger af hendes lange virke, når Sofie Trolle kaster sig ud i fortolkningens kunst. Kunstens formidlingschef Peter Juul udvælger og præsenterer en række værker, som så overlades til Trolles univers.

Og hvem ved? Måske åbner toner og tekster vores øjne for nye måder at se på kunsten.

 

tundra

 

Om Sofie Trolle

Sofie Trolle er troubadour af en ny generation. Hun leverer sine sange med både styrke og sårbarhed.

 

Og gnisterne i hendes indre modpoler tænder lyset et sted imellem øko-kollektivet i Rold skov, som hun kalder hjem, og den musikalske undergrund i Berlin, som engang har været det. Med sine danske tekster zoomer hun ind på hverdagen – indtil de universelle temaer, der forbinder os alle, træder frem i deres overvældende og smertefulde skønhed.

Udover det nyopstartede soloprojekt ‘Sofie Trolle’ agerer Sofie også frontperson i bandet Tundra. De har udgivet de to albums 'Tundra' og 'Alle Er Barn Af Nogen Eller Noget' og har blandt andet spillet på SPOT Festival, Smukfest, Kulturmødet Mors og Nibe Festival.

 

Om Kirsten Justesen

Kirsten Justesen har en akademiuddannelse inden for klassisk skulptur, men har især gjort sig bemærket i udviklingen af den performative, kropslige og tidsbaserede skulptur. Og hun er kendt for at bruge sin egen krop som et gentagent medium.


Kirsten Justesen står til stadighed som én af feminismens centrale skikkelser, der tager livtag med stereotype kønsopfattelser. Hun driver de ubevidste og strukturelt bestemte begrænsninger, kvinder er underlagt, frem i lyset.


Udstillingen 'Kirsten Justesen - Pussy Power' hylder hendes urkraft, styrke og mod, der til stadighed er nødvendig og aktuel. Udstillingen kan opleves frem til den 5. november.

 

Datoer

26. okt 2023, 19:00 til 20:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.
  • Arrangementet forgår midt i udstillingen og publikum er som udgangspunkt stående og af og til i bevægelse i mellem værkerne. Gangbesværede er velkomne til at medbringe en foldbar skammel fra informationen.
  • Fuldend din aften med et besøg i Brasserie Kunsten.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af