Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kirsten Justesen – Pussy Power

15. jun 2023 til 5. nov 2023

I anledning af Kirsten Justesens (f. 1943) 80-års fødselsdag hylder Kunsten en sand pionér på den danske kunstscene. Med udgangspunkt i museets egen samling udfoldes Justesens arbejde over årtierne med markante værker, der cementerer Justesen som feministisk avantgardist.

Kirsten Justesen har en akademiuddannelse inden for klassisk skulptur, men har især gjort sig bemærket i udviklingen af den performative, kropslige og tidsbaserede skulptur – og er kendt for at bruge sin egen krop som et gentagent medium.


Kirsten Justesen står til stadighed som én af feminismens centrale skikkelser, der tager livtag med stereotype kønsopfattelser og driver de ubevidste og strukturelt bestemte begrænsninger, kvinder er underlagt, frem i lyset.


Udstillingen hylder Kirsten Justesens urkraft, styrke og mod, der til stadighed er nødvendig og aktuel.

 

Om kunstneren

Kirsten Justesen er født i 1943 og fik som 16-årig en læreplads på et reklamebureau i Odense, hvorfra hun blev udlært i 1964. Hun har studeret billedhuggerfaget på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus fra 1965-1967 og siddet i bestyrelsen for Ung Kunst i Aarhus i 1967. Siden er hun uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 1975. På akademiet var hun blandt andet en del af den eksperimenterende gruppe af studerende, der kaldte sig for ”Kanonklubben”, og fra 1970 bliver hun en aktiv del af kvindekampen i Danmark.


Kirsten Justesens arbejder har siden slutningen af 60’erne bevæget sig inden for felterne ’Body art’ og ’Intermedia art’, hvor hun har brugt sin egen krop som materiale på tværs af skulptur, fotografi, installation mm. Siden 90’erne har Justesens værker indtaget en særlig plads i Kunstens samling, og hendes arbejder findes desuden i samlinger som Randers Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst, MAN Museum Anna Nordlander, Skellefteå, Sverige, Sammlung Verbund, Wien, Østrig og The National Museum of Women in the Arts, Washington DC, US, mens hun har deltaget i udstillinger verden over.

 

Kirsten Justesen – Skulptur II (1968)

 

Se mere om værket og Kirsten Justesens andre værker i Kunstens samling på collection.kunsten.dk

 

Billede i top: 

Kirsten Justesen, Pussy Power (ed. of 25) 1969-71/2000. Archival print on Somerset cotton paper.

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Udtrykt poetisk med en urkrafts skarphed uden hule paroler

– Nordjyske

 

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Et feministisk vidnesbyrd – og lidt til

– Jyllands-Posten

kirsten justesen video

Støttet af

 

 

Grosserer L. F. Foghts Fond