Rejs ind i Henry Heerups forunderlige univers, der både er fantasifuldt og fuld af fuglefløjt i godt selskab med Kunstens chefkurator, Caroline Nymark Zachariassen.
Udstillingen 'Henry Heerup - Hvad skulle vi gøre uden fantasien?' præsenterer et bredt udvalg af Henry Heerups værker, der spænder over 60 års virke, og giver et nuanceret indblik i de mangefacetterede sider af Heerups værk, der griber ind i livets store spørgsmål, tidens kollektive krigsangst og hverdagens små øjeblikke.
Med Kunstens chefkurator, Caroline Nymark Zachariassen, som også er udstillingens kurator, ved din side, bliver du sammen med en lille gruppe guidet gennem udstillingsrummet, hører nærmere om den og det stykke arbejde, der ligger bag. Der vil være rig mulighed for at stille både små og store spørgsmål undervejs om den folkelige kunstner og hans virke.
Henry Heerup (1907-1993) er en original i dansk kunsthistorie og betegnes ofte som ”folkelig”, bredt kendt blandt mange for sit farverige og symbolfylde udtryk. Set i dag står Heerup som det ultimative frihedssymbol, der som en del af det 20. århundredes avantgarde ønskede at genfortrylle verden og bryde samfundets faste strukturer.
Henry Heerups tilgang var helt sin egen og tog sit udspring i sin kolonihaves magiske univers, hvorfra tusinder af værker gennem årene voksede frem blandt ukrudt og vildnis. Det hele skabt ud af ønsket om at lade kunst og liv forene i en genfortryllet verden i pagt med naturen.
Det er i haven, at Heerup finder sin inspiration og udlever sine kunstneriske eksperimenter og umættelige nysgerrighed på et væld af materialer og udtryk. Det er i haven, han viser omsorg for naturen og det nære omkring ham. Og det er i haven, han lever livet som en fløjtespillende nisse.
Heerups værker favner alt fra maleri, stenskulpturer, grafik, skraldemodeller til børnebøger og juleplatter.
Det hele blev formet ud af en stor skaberlyst og tro på fantasiens nødvendighed – både i kunsten, men også i livet generelt. Heerup så fantasien som en ild, der brænder i os alle og som vi bør bruge aktivt.
Livet igennem dyrkede Heerup det magiske han så i verden og livet. Med sine kunstværker skabte han alternative verdener og gik sine egne veje – fri af fordomme og regler. Heerup insisterede på legen og fantasiens kraft, og han udviste med sin kunst stor omsorg for naturen og alt omkring ham. Noget der synes mere aktuelt end nogensinde i dag.
Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...