Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

POPUPLOP-workshop: Det brændende klædeskab

Giver kampen mellem din indre fashionista og din bekymring for klimaet dig rynker i panden? Tag med til en eller flere af POPUPLOPs tre workshops på Kunsten, hvor vi dykker dybt ned i klædeskabet.

Om Popuplop

Popuplop en modeaktivistisk bevægelse, der gentænker modeindustrien og i et kreativt fællesskab eksperimenterer med vores udtryk og forhold til tøj, når det kommer til identitet, køn og bæredygtighed. Vi ser kritisk på fast fashion og er imod det overforbrug, overproduktion og spild, som dette medfører. Popuplop håber på at skabe et community, der inspirerer til bæredygtig mode, nye kreationer, upcycling, genbrug, slow fashion og en forståelse af processen bag vores tøj.

 

Workshop: Det brændende klædeskab

Popuplop går ind i kampen mod den beskidte tøjindustri og kæmper for en mere bæredygtig tilgang til vores tøjforbrug. Vi tager det verdensomspændende problem ned i et håndgribeligt perspektiv, som vi sammen kan agere ud fra. Her skaber vi dialog og refleksion, og lærer hinanden at kende igennem tøjet i form af udtryk, leg, identitet, nysgerrighed og eksperimenter med vores tøjforbrug. Det er nu vi skal handle, og det kalder på deltagelse. Kom og vær med til at skabe en spirende tøj-revolution, hvor industriens dårlige aftryk i verden formindskes. 

 

Til Popuplops tredje workshop på Kunsten kigger vi på tøjforbrug og genanvendelse af tekstiler. Vi zoomer ud og kigger på modeindustrien i et verdensperspektiv. Hvorfor er modeindustrien egentlig dårlig for verden? Og hvordan kan vi forholde os løsningsorienteret i forhold til at gøre verdens modeindustri mere bæredygtig? Hvordan kan man formidle tøjets oprindelse for at skabe mere opmærksomhed på forbruget?  Og hvilke materialer vil man kunne anvende i stedet for de traditionelle tekstile materialer? Sammen kigger vi på bæredygtige initiativer og inddrager værker fra Kunstens udstilling i vores rejse fra lokalt til globalt.

 

!!! Til denne workshop opfordrer vi dig til at medbringe alternative materialer man kan anvende til påklædning i stedet for de traditionelle tekstile materialer, som vi kender. Dette kunne fx være plastik, pap eller plantematerialer!!!

 

!!! Til denne workshop opfordrer vi dig til at medbringe tøj fra skabet du ikke har brugt længe, men som du ikke bare kan smide ud fordi det har en særlig værdi eller historie vævet ind i stoffet!!!

 

Program 

17:00 - 17:30: Samtale og oplæg omkring bæredygtige initiativer - fra lokalt til globalt

17:30 - 18:00: Fælles værkanalyse af “Og der var intet” af Kaarina Kaikkonen

18:00 - 18:30: På jagt i Popuplops tøjbunker og medbragte materialer

18:30 - 19:00: Aftensmad 

19:00 - 20:00: Upcycling, fremlæggelse og appreciation af vores fælles kreation. 

 

Arrangementet er skabt i et samarbejde mellem POPUPLOP, GRO SELV og Kunsten.

Datoer

19. dec 2023, 17:00 til 20:00

Praktisk information

  • For at deltage skal du booke en gratis billet via formularen herunder. Når du booker din gratis billet, skriver du dig samtidig op til Kunstens nyhedsbrev. Udfyld formularen en gang pr. person.
    • Brasserie Kunsten sørger for et lækkert vegetarisk måltid til alle deltagere, som vi sammen deler i Biblioteket.
    • Drikkevarer er ikke inkluderet. Der findes et stort udvalg af øl, vin, saft og sodavand i Brasserie Kunsten. Du finder desuden drikkevandshaner ved toiletterne i underetagen.
  • Er formularen ikke synlig, skyldes det at der ikke er flere pladser eller at tilmeldingsfristen er overskredet.
  • Billetten giver fri adgang til museet i det tidsrum, hvor arrangementet pågår.
  • Har du lyst til fri adgang flere oplevelser med kunst, kultur og arkitektur? Så tjek Klub Kunsten + Utzon ud. Er du under 27 år kan du blive Fluxus-årskortholder for bare 150 kr. 
  • Tilmeldingsfrist: Senest lørdag d. 16. december kl. 23:59

POPUPLOP x GRO SELV x KUNSTEN