Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

POPUPLOP-workshop: Kollektivt klædeskab

Giver kampen mellem din indre fashionista og din bekymring for klimaet dig rynker i panden? Tag med til en eller flere af POPUPLOPs tre workshops på Kunsten, hvor vi dykker dybt ned i klædeskabet.

Om Popuplop

Popuplop en modeaktivistisk bevægelse, der gentænker modeindustrien og i et kreativt fællesskab eksperimenterer med vores udtryk og forhold til tøj, når det kommer til identitet, køn og bæredygtighed. Vi ser kritisk på fast fashion og er imod det overforbrug, overproduktion og spild, som dette medfører. Popuplop håber på at skabe et community, der inspirerer til bæredygtig mode, nye kreationer, upcycling, genbrug, slow fashion og en forståelse af processen bag vores tøj.

 

Workshop: Kollektivt klædeskab

I byens rum kan du finde Popuplops tøjstativer på flere af Aalborgs kultur lokationer. Du kan med Popuplops kollektive klædeskab holde liv i din tøjstil og forholde dig eksperimenterende ved udskiftning af gammelt til nyt. Sammen deles vi om at holde liv i projektet ved at tage og give til hinanden. Det fælles klædeskab er baseret på tillid og helt gratis at benytte. Det fælles klædeskab fungerer således, at du tager et stykke tøj og giver et stykke tøj. Samtidig kommer du også på skattejagt rundt omkring i din by, og får aktiveret din nysgerrighed til dine omgivelser. 

 

Til Popuplops anden workshop på Kunsten reflekterer vi over bæredygtige tiltag for vores lokalsamfund, og hvordan samfundets opbygning påvirker vores forbrug af og forhold til tøj. Skal der være en herre- og dameafdeling i tøjbutikker? Hvad betyder kønsneutralt tøj? Og hvordan udtrykker du din identitet i byens rum? Sammen går vi rundt i Henry Heerups udstilling på Kunsten og undersøger, hvordan han skabte nyt af gammelt. Måske kan dette give inspiration til dine upcyclede tekstil-kreationer?

 

!!! Til denne workshop opfordrer vi dig til at medbringe tøj fra skabet du ikke har brugt længe, men som du ikke bare kan smide ud fordi det har en særlig værdi eller historie vævet ind i stoffet!!!

 

Program

17:00 - 17:30: Samtale om vores identitet i tøj

17:30 - 18:00: Rundt i Henry Heerups udstilling

18:00 - 18:30: På jagt i Popuplops tøjbunker

18:30 - 19:00: Aftensmad 

19:00 - 20:00: Upcycling og appreciation af hinandens kreationer. 

 

 

Arrangementet er skabt i et samarbejde mellem POPUPLOP, GRO SELV og Kunsten.

Datoer

8. nov 2023, 17:00 til 20:00

Praktisk information

  • For at deltage skal du booke en gratis billet via formularen herunder. Når du booker din gratis billet, skriver du dig samtidig op til Kunstens nyhedsbrev. Udfyld formularen en gang pr. person.
    • Brasserie Kunsten sørger for et lækkert vegetarisk måltid til alle deltagere, som vi sammen deler i Kunst-Lab.
    • Drikkevarer er ikke inkluderet. Der findes et stort udvalg af øl, vin, saft og sodavand i Brasserie Kunsten. Du finder desuden drikkevandshaner ved toiletterne i underetagen.
  • Tilmeldingsfrist: Senest søndag d. 5. november kl. 23:59.
  • Hvis formularen ikke er synlig, skyldes det at der ikke er flere pladser eller at tilmeldingsfristen er overskredet.
  • Billetten giver fri adgang til museet i det tidsrum, hvor arrangementet pågår.
  • Har du lyst til fri adgang flere oplevelser med kunst, kultur og arkitektur? Så tjek Klub Kunsten + Utzon ud. Er du under 27 år kan du blive Fluxus-årskortholder for bare 150 kr. 

POPUPLOP x GRO SELV x KUNSTEN