Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

POPUPLOP-workshop: Klædeskab på klem

Giver kampen mellem din indre fashionista og din bekymring for klimaet dig rynker i panden? Tag med til en eller flere af POPUPLOPs tre workshops på Kunsten, hvor vi dykker dybt ned i klædeskabet.

Om Popuplop

Popuplop en modeaktivistisk bevægelse, der gentænker modeindustrien og i et kreativt fællesskab eksperimenterer med vores udtryk og forhold til tøj, når det kommer til identitet, køn og bæredygtighed. Vi ser kritisk på fast fashion og er imod det overforbrug, overproduktion og spild, som dette medfører. Popuplop håber på at skabe et community, der inspirerer til bæredygtig mode, nye kreationer, upcycling, genbrug, slow fashion og en forståelse af processen bag vores tøj.

 

At kæmpe for en mere bæredygtig fremtid handler for Popuplop ikke kun om at gå mere i genbrug. Det handler om hele mentaliteten vi har omkring tøj - hvordan vi forholder os til udtryk, kreativitet, normer, køn, industri og identitiet. For Popuplop er tøj ikke bare noget vi går i, det er politisk, det er noget, vi skal turde reflektere over og forholde os til. Kom med til Popuplops serie af workshops på Kunsten, hvor vi sammen gentænker modeindustrien, vores eget klædeskab og stiller os kritisk overfor samfundsnormer samt verdens overdrevet forbrug af beklædning. 

 

Workshop: Klædeskab på klem

Har du tøj i skabet som aldrig bliver luftet, fordi det måske er grænseoverskridende at have på eller har så stor en personlig værdi, at du bare ikke kan smide det ud, selvom det ikke er blevet brugt i tusind år? 

 

Den første af Popuplops workshops på Kunsten omhandler det personlige perspektiv på tøj. Hvilket tøj går du med? Hvad siger dit tøj om dig? Og hvordan kan du gøre dit eget tøjforbrug mere bæredygtigt? Sammen eksperimenterer vi med tøjets visuelle udtryk, vores personlige forhold til tøj og skaber ting i fællesskab. 

 

Vores workshops er for dig, der er modeentusiast. Dig, der aldrig har forholdt dig til dit tøj. Dig, der har for meget tøj, du gerne vil af med, eller dig der mangler et nyt pust til klædeskabet. Og det er også for dig, der gerne vil møde nye mennesker og have en hyggelig aften sammen. Derudover er der guld at finde i vores bunker af genbrugstøj, som du kvit og frit kan upcycle og tage med hjem bagefter. Sammen går vi ud i Kunstens udstilling Retro, hvis værker forhåbentligt kan skabe ny inspiration til dig og dit tøjvalg. 

 

!!! Til denne workshop opfordrer vi dig til at medbringe tøj fra skabet du ikke har brugt længe, men som du ikke bare kan smide ud fordi det har en særlig værdi eller historie vævet ind i stoffet !!!

 

PROGRAM

17:00 - 17:30: Samtale med inddragelse af medbragt tøj 

17:30 - 18:00: Rundt i Retro udstillingen 

18:00 - 18:30: På jagt i Popuplops tøjbunker

18:30 - 19:00: Aftensmad 

19:00 - 20:00: Udklædning, upcycling og appreciation af hinandens påklædning.

 

Arrangementet er skabt i et samarbejde mellem POPUPLOP, GRO SELV og Kunsten.

Datoer

25. okt 2023, 17:00 til 20:00

Praktisk information

  • For at deltage skal du booke en gratis billet via formularen herunder. Når du booker din gratis billet, skriver du dig samtidig op til Kunstens nyhedsbrev. Udfyld formularen en gang pr. person.

    • Brasserie Kunsten sørger for et lækkert vegetarisk måltid til alle deltagere, som vi sammen deler i Kunst-Lab.
    • Drikkevarer er ikke inkluderet. Der findes et stort udvalg af øl, vin, saft og sodavand i Brasserie Kunsten. Du finder desuden drikkevandshaner ved toiletterne i underetagen.
  • Tilmeldingsfrist: Senest mandag d. 23. oktober 
  • Hvis formularen ikke er synlig, skyldes det at der ikke er flere pladser eller at tilmeldingsfristen er overskredet.
  • Billetten giver fri adgang til museet i det tidsrum, hvor arrangementet pågår.
  • Har du lyst til fri adgang flere oplevelser med kunst, kultur og arkitektur? Så tjek Klub Kunsten + Utzon ud. Er du under 27 år kan du blive Fluxus-årskortholder for bare 150 kr.

POPUPLOP x GRO SELV x KUNSTEN