Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Samtale: Find dine rødder med slægtsforskning

Var din tipoldefar en helt, en skurk eller bare helt gennemsnitlig? At finde sine og slægtens rødder bliver stadig mere populært og udbredt i alle aldersgrupper. Denne aften taler vi med historiker og arkivar Bente Jensen om, hvordan man kommer i gang – og hvordan man bør forholde sig til, at der også kan dukke ubehagelige ting op.

Tv-programmer som ”Sporløs” og ”Forsvundne arvinger” samt nye muligheder for at finde sine rødder online eller via DNA-registre har fået interessen for slægtsforskning til at eksplodere.


For det lærer os ikke bare om vores rødder, men tager os også gennem vigtig samfundshistorie. Slægtsforskning giver nemlig bedst mening, når du kender den historiske kontekst og normerne på den tid, hvor

dine forfædre levede.

 

Glæd dig til, at Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv øser ud af sin ekspertise om, hvordan du kommer i gang med at undersøge din slægts historie og får bedst udbytte.

 

Og lyt med, når vi taler om de etiske dilemmaer og personlige kriser, slægtsforskning også kan resultere i. De mange nye muligheder giver nemlig også mange nye udfordringer, etisk, juridisk og menneskeligt.


For hvordan forholder du dig til en ny viden, der vender op og ned på jeres families historie? Hvad nu hvis dem, der i slægtshistorien udlægges som helte, i højere grad kan kaldes skurke? Hvad ville det indebære, hvis du finder ud af, at din far ikke er din biologiske far – og kan man overhovedet tillade sig at tage kontakt til det fremmede menneske, som pludselig er skudt frem på slægtstræet – er det overhovedet tilladt i forhold til GDPR?

 

Spørgsmålene er mange, og Bente Jensen er denne aften også klar til at svare på dine.

 

Samtalen tager afsæt i udstillingen Tomorrow’s Ghosts af Larissa Sansour og Søren Lind. En udstilling, der blandt andet behandler emner som nedarvede traumer og forskellige generationers bidrag til hinanden og fremtiden.

 

Vært: Mette Kirstine, journalist på Kunsten

 

Foto: In Vitro, film, 2 channels, 28’, Larissa Sansour and Søren Lind, 2019
Courtesy of the artists and Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Supported by
Augustinus Fonden.

Datoer

18. apr 2023, 17:00 til 18:30

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Der vil være en pause undervejs.
  • Reservationsbegyr refunderes kun i tilfælde af aflysning.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af