Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Alvar Aaltos helhedsoplevelse

Gennem hele sin karriere dyrkede Alvar Aalto gesamtkunstwerket; et totalværk, hvor arkitektur, design og kunst flyder sammen og forenes til et helstøbt værk. Dette gør sig i høj grad gældende i den bygning, Alto skabte til Kunsten.

Demokratiske designprodukter

Aalto tegnede ikke blot prisbelønnede bygninger men også designprodukter, som med tiden er blevet til klassikere. Hans designprodukter blev ofte skabt til konkrete bygninger, men på trods af det lever mange af tingene videre i dag og produceres og sælges fortsat. Hvor Aaltos bygninger i dag er i en eksklusiv verdenskasse, er møblerne ”demokratiske”: Gennem masseproduktion var det Aaltos mål at skabe møbler for mange mennesker til billige priser.

 

Anerkendt design

Aalto mestrede både det eksklusive og det folkelige. Omkring 1970erne var Danmark den finske arkitekts største møbelkunde, så du har sikkert stiftet bekendtskab med nogle af Aaltos møbler i private hjem. Særligt har Aalto vundet verdens anerkendelse for produkterne Paimio Chair og Savoy Vasen, også kendt som Aalto Vasen. Aaltos designprodukter er ikoniske og har været udstillet på nogle af de største museer i verden som Museum of Modern Art i New York og Museet for kunsthåndværk i Zürich.

 

Oplev designet på museet

På Kunsten finder du både designprodukter, der er skabt til bygningen, og produkter, som er og var i masseproduktion, da museet blev til. Du kan opleve og afprøve mange af dem, når du besøger museet – alt fra møbler; borde, stole og lamper til mindre brugsgenstande som vaser, lysestager og skærebrætter. Alt sammen er med til at underbygge den helhedsoplevelse af bygningen, som Aalto stræbte efter i sit arbejde.