Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Forside

Læringsforløb: Udstillingen NEU – Polke, Kiefer & Baselitz (27/3 2024 – 15/9 2024)

Udstillingen NEU præsenterer værker af tre mestre i tysk kunst efter 2. verdenskrig. Værkerne af Polke, Baselitz og Kiefer er smukke, kæmpestore og bærer på tunge referencer til 2. verdenskrig, den kolde krig, et opdelt Tyskland og et nyt syn på hvad maleri kan være. Udstillingen er – desværre – højaktuel set i lyset af krige, der raser omkring os og en stigende antisemitisme i Tyskland. 

 

Gennem åbne og undersøgende dialoger, som tager udgangspunkt i udvalgte værker i udstillingen, vil vi tage livtag med nogle af de store spørgsmål, som de tre kunstnere behandler i deres værker og give dem plads både i samtaler og kreative øvelser. Hvad vil det sige at vokse op i et ellers mægtigt og stolt land, der er sønderbombet, traumatiseret, tabuiseret og opdelt? Hvordan bruger kunstnerne aktivt kunsten til at behandle det og åbne op for at tale om dét der er svært? Og hvad kan vi lære af kunstnerne i dag? 

 

Som en del af forløbet indgår der en eller flere praktisk-kreative aktiviteter udviklet af museets ansatte kunstnere. Midt i udstillingen vil museets kunstformidler derfor guide din klasse igennem kreative aktiviteter, som tager udgangspunkt i de 3 kunstnere. 
 

Læringsforløb 

Kreativitarium har udviklet et kreativt læringsforløb på 1,5 time som faciliteres af en af museets dygtige formidlere. Hele forløbet foregår i udstillingen og er en blanding af dialoger, oplæg og en eller flere kreative aktiviteter. 
  
I dialogen om kunstværkerne, benytter vi os af den anerkendte, amerikanske metode Visual Thinking Stategies (VTS), der har fokus på dine elevers oplevelser og argumenter, og derfor er motiverende, inkluderende og fordybende. Den kreative aktivitet har en undersøgende og eksperimenterende tilgang, og er derfor ligeledes motiverende, inkluderende og fordybende. Lær mere om VTS her
 
Forløbet kræver ikke forberedelse inden besøget, men der er rig mulighed for at arbejde videre med kunstneren og temaerne hjemme på skolen efter jeres besøg. 
  
Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser 
Fag: Historie, tysk, samfundsfag, billedkunst, dansk
Periode: 27/3 2024 – 15/9 2024 
Pris: 750 kr.

Praktisk info: Eleverne skal altid være ifølge med en lærer/pædagog, når de bevæger sig rundt på museet. Vi forventer, at du har orienteret dine elever om, hvordan de skal færdes på museet: Se retningslinjer for et besøg her.

Booking: Læringsforløb og workshop

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.