Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tema: Former og farver

Baggrund 

Hvorfor har skulpturen Nana Balloon (1960) mon et stort rødt hjerte på sit ene bryst? Kan man tegne et menneske ved alene at bruge cirkler? Og kan en farve være glad eller trist – eller kan en form være det? 


Masser af kunstværker indeholder fagre farver og fascinerende former. Nogle kunstnere arbejder med den samme farve i mange forskellige nuancer, og andre arbejder med farver, der er komplementære – altså farver, som er helt forskellige fra hinanden. Nogle kunstnere arbejder med takkede og spidse former, eksempelvis Else Alfelt (1919-1974). Andre, eksempelvis Asger Jorn (1914-1973), arbejdede ofte med bløde organiske farver. 


Sammen skal vi se på, tale om og arbejde med, hvordan former og farver påvirker den måde, vi opfatter kunstværkerne.  

   
Læringsforløb

Kunsten har udviklet et spændende, kreativt læringsforløb, hvor der stilles skarpt på former og farverne i værker fra Kunstens samling. Gennem samtaler, mini-oplæg og praktisk-kreative opgaver midt i udstillingssalene vil eleverne få et indblik i, hvor forskelligt kunstnere fra forskellige tider og steder i verden har arbejdet med farver og former. For eksempel skal eleverne skabe ansigter kun med geometriske former i forskellige farver og eller se, om de kan kopiere nogle af kunstværkerne med deres egne kroppe.

 

Målgruppe: Mellemtrinnet
Fag: Billedkunst
Varighed: 1,5 time
Pris: Gratis

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.

Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale. Derfor skal betalingsoplysninger oplyses ved alle bookinger.
Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale.