Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tema: Samtidskunst

Hvordan kan to håndvaske side om side være et kunstværk? Hvorfor er kunstværker, som er lavet i samme periode så forskellige? Og hvad kan kunst egentlig fortælle om den tid, den er skabt i?

Baggrund 

Hvordan kan to håndvaske side om side være et kunstværk? Hvorfor er kunstværker, som er lavet i samme periode, så forskellige? Og hvad kan kunst egentlig fortælle om den tid, den er skabt i?  

 

På Kunsten er der netop nu dedikeret tre udstillingsrum kun til samtidskunsten – kunstværker som er lavet i vores samtid, skabt af markante nulevende kunstnere som Julie Nord, Nina Saunders, Hesselholt og Mejlvang, Elmgreen & Dragset.

 

Udstillingen rummer en bred palette af udtryksformer - fra små tegninger på papir, malerier, fotos til skulpturer og installationer i stor skala – som giver eleverne et indblik i, hvor forskelligartet vor tids kunst er.  

 

Læringsforløb 

På Kunsten har vi udviklet et spændende 1,5 times læringsforløb, hvor eleverne vil blive fortrolige med samtidskunsten – både samtidskunstens mange udtryksformer og samtidskunstens tematikker, som det mystiske og surreale eller identitet og selviscenesættelse eller værker, der ved hjælp at spejlinger og anderledes perspektiver får os til at se vores omgivelser på en ny måde.  

 

Sammen med vores kunstformidler kan elever i alle andre blive klogere på samtidens kunst gennem samtaler og øvelser, der åbner elevernes øjne for, hvem de selv er og den samtid, de er en del af. 

 

Forløbet er baseret på en blanding mellem dialoger, gruppeoplæg og kreative øvelser – eksempelvis skal eleverne arbejde med at rive deres største frygt frem af sort papir og udfylde tomme felter i Julie Nords tegninger eller lege en leg, hvor de skal gætte hvilke titler, der passer til hvilke værker. Vores formidlere tilpasser altid forløbet til den enkelte klasse, sammensætning og alderstrin. 
 

Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, samfundsfag, historie
Varighed: 1,5 time
Pris: Gratis

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.

Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale. Derfor skal betalingsoplysninger oplyses ved alle bookinger.
Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale.