Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Vision

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et levende kunstmuseum, hvor der er plads til fordybelse, forundring og fascination. Med en omfattende international samling bestående at cirka 4.000 kunstværker fra slutningen af det 19. århundrede og frem, er Kunsten et af de væsentligste museer for moderne kunst i Danmark. Dertil kommer museumsbygningen, der er et kunsthåndværk i sig selv. Bygningen er tegnet af den verdensberømte, finske arkitekt Alvar Aalto og opført i en modernistisk stil med et unikt lysindfald. Fra 2014 til 2016 gennemgik Kunsten en gennemgribende restaurering, og med genåbningen i januar 2016 står museet nu endnu stærkere, både som nationalt og internationalt museum.

 

Vision

Modig og relevant med vores gæster og kunst i centrum.

 

Mission

+ at inspirere mennesker og give tilbage til samfundet i alt, hvad vi gør – æstetisk, skabende og dannende

+ at tilbyde kunstmuseet som dialogbaseret platform – for kunstnere og gæster – der i en brydningstid fremmer æstetisk sansning, kreativ læring, kritisk erfaring og bidrager til nytænkning hos dem der besøger os.

+ at være det kunstneriske og kulturelle fyrtårn i Nordjylland, der i partnerskab med Louisiana og Utzon Center øger den lokale forankring og skaber høj national og international synlighed.

+ at være den attraktive samskabende arbejdsplads, der sikrer det gode arbejdsliv og tiltrækker ansatte med højeste faglige niveau eller talent inden for deres område.

+ at nytænke og udvikle morgendagens kunstmuseumsvirksomhed der bygger på stærke partnerskaber med et kommercielt forankret forretningsgrundlag.

 

Formål

Kunsten er et statsanerkendt kunstmuseum med Aalborg Kommune som sin hovedtilskudsyder. Kunsten er en selvejende institution, der er i sit virke baserer sig på museumslovens indbyrdes forbundne opgaver: indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling. Kunsten skal belyse billedkunstens historie og aktuelle udtryk samt dens æstetiske og erkendelsesmæssige dimensioner. Kunsten skal aktualisere viden om denbilledkunstneriske kulturarv og gøre den tilgængelig og vedkommende i et lokalt, nationalt og globalt perspektiv

 

Værdier

Engagement

Mod

Handlekraft

Nærvær