Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Nye udstillinger sprænger rammerne i 2024

11. jan 2024, 14:11

De fortæller historier. Med pensel, skulptur, performance, kameralinse og fantastisk talent indfanger de drama, hverdag, problemer og skelsættende verdenshistorie.

 

Og så sprænger de alle rammer for, hvad kunst kan.

 

Her får du Kunsten Museum of Modern Arts udstillingsprogram for 2024, som er spækket med banebrydende, højaktuelle og dybt originale kunstnere. 

 

Det bliver et år med navne som Polke, Kiefer og Baselitz med monumentale værker fra Louisianas samling. 100 års hjertegribende historie med tyske Hans-Peter Feldmann. Danske John Kørner med favoritter, helt nye, eksperimenterende værker og store, farverige ’problemer’. Én af det 20. århundredes største – og mest gådefulde – street-fotografer, Vivian Maier. Nyfortolkede historiske øjeblikke med den senegalesiske fotograf og mester i iscenesættelse, Omar Victor Diop. Og fremadstormende Esben Weile Kjær, der indtager hjertet af Kunsten med sin første danske museumssoloudstilling.

 

Og som noget helt særligt præsenterer Kunsten i efteråret sin faste samling iscenesat og kurateret af et dansk modeikon. Nemlig den internationalt anerkendte modedesigner, Stine Goya

 

Hans-Peter Feldmann – 100 Jahre

d. 18. januar – 20. oktober 2024

 

Oplev det gribende fotoværk 100 Jahre, der i 101 portrætter skildrer hundrede års historie – fra babyen på 8 uger til kvinden på 100 år.

100 Jahre er en personlig og følelsesmæssig skildring af tidens gang. Værket er en del af Louisianas samling, og det er ét af den prominente tyske konceptkunstner Hans-Peter Feldmanns (f. 1941) mest betydningsfulde.

 

Polke, Kiefer & Baselitz

d. 27. marts – 15. september 2024

 

Krig, krise og tabuer kan være generator for nybrud og kunstnerisk udvikling. Efter Anden Verdenskrig tog tre kæmper i tysk kunst livtag med historien med et nyt, banebrydende, kunstnerisk blik på Tyskland.

 

I udstillingen præsenterer Kunsten en række af de største værker fra Louisianas samling af de tre markante kunstnere Sigmar Polke (1941-2010), Anselm Kiefer (f. 1945), Georg Baselitz (f. 1938), som repræsenterer nogle af de mest toneangivende stemmer i tysk efterkrigstidskunst.  

 

John Kørner

d. 3. maj – 18. august 2024


Den første solopræsentation på et kunstmuseum i syv år af den danske samtidskunstner John Kørner (f. 1967). Oplev eksisterende værker fra Kunstens samling, der møder helt nye malerier, skulpturer og installationer fra Kørners hånd.

 

Kørner arbejder med ’problemer’ som et gennemgående tema i sin kunst. Og i denne udstilling retter værkerne vores opmærksomhed mod dybt aktuelle samfundsproblemer, som både børn og voksne inviteres til at forholde sig til. Og med en ny, tankevækkende beboer i Kunstens Skulpturpark.

 

Vivian Maier 

d. 20. juni – 22. september 2024 

 

Hun havde en særlig evne til at indfange øjeblikkets essens. Ved siden af sit arbejde som barnepige fotograferede Vivian Maier (f. 1926) mennesker på de amerikanske gader i mere end fire årtier. Fotografier, som først blev opdaget efter hendes død. 

 

I dag betragtes Maier som en central del af det 20. århundredes street-fotografer. Udstillingen præsenterer 150 af Maiers værker overvejende taget i 1950-1970’ernes New York og Chicago. Samt et udvalg af kortfilm skabt i samarbejde med Anne Morin – én af de førende eksperter i Maiers virke. 

 

Omar Victor Diop 

d. 12. september 2024 – 21. januar 2025 

 

Den senegalesiske fotograf Omar Victor Diop (f. 1980) genfortæller og fortolker skelsættende øjeblikke i sorte menneskers historie. Det gør han blandt andet med velkomponerede, iscenesatte portrætter af sorte, historisk betydningsfulde personligheder – ofte med sig selv som stedfortræder. 

 

Udstillingen præsenterer 50 af Diops fotografier i stort format. I værkerne trækker Diop æstetisk og konceptuelt på sine erfaringer fra mode- og reklameverdenen. Diop skildrer kompleksiteten i et moderne afrikansk samfund og inviterer beskueren til at tage kritisk stilling til såvel slavehistorie og vestlige magtforhold som klimaindsats og nutidig fodboldkultur. 

 

Esben Weile Kjær – Solar System

d. 10. oktober 2024 – 23. februar 2025 

 

På Kunsten kan du i efteråret opleve den første solopræsentation på et dansk museum af den fremadstormende unge, danske samtidskunstner Esben Weile Kjær (f. 1992).

 

Udstillingen Solar System udfolder Esben Weile Kjærs helt særlige kunstneriske univers, der blander referencer fra populærkulturen med samfundsaktuelle spørgsmål omkring køn, teknologi og klima. Esben Weile Kjærs værker reflekterer over fortidige og fremtidige kollaps af samfundsstrukturer og –ideologier i et kunstnerisk krydsfelt mellem arkæologi, futurisme og glam.

 

Stine Goya X Kunsten 

d. 21. november 2024 – 24. august 2025

 

Den internationalt anerkendte, danske modedesigner Stine Goya (f. 1979) skal som noget helt særligt medkuratere og iscenesætte Kunstens faste samling i en ny, stor udstilling i efteråret 2024.

 

Stine Goyas arbejde er båret af en kunstnerisk tilgang. I tæt samarbejde med Kunsten vil Goyas klare farveholdninger, mønstre og prints danne rammen for et inkluderende univers, hvor værker fra museets samling indgår i en større fortælling om adskillelse, længsel, drømme og begær.

 

Pressebilleder

 

Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond støtter Kunstens årsprogram 2024.

 

Louisiana Museum of Modern Art stiller, gennem partnerskabet med Kunsten, sin samling til rådighed for udvikling af udstillinger på Kunsten i 2024.

Støttet af