Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Dorothy Iannone

25. nov 2022 til 5. mar 2023

Gennem seks årtier dyrkede Dorothy Iannone et episk og stærkt personligt billedsprog. Som næsten 90-årig døde hun i julen 2022. Dermed er udstillingen på Kunsten hendes sidste. Med afsæt i sit eget liv og et væld af historiske referencer hylder hun den frie kærlighed, ekstasen og det både lystfyldte og åndelige møde mellem elskende.

Frihed, fri kærlighed, frigjort seksualitet og den ekstatiske forening med den anden er centrale temaer i Dorothy Iannones eksplicit selvbiografiske og eksplicit erotiske billeder. Kunstneren, der er født 1933, har siden 1960’erne udviklet et farvestrålende, ornamentalt billedsprog, som foldes ud i malerier, tegninger, bøger, video-skulpturer med mere.


Ofte har hendes værker karakter af ’graphic novels’, hvor håndskrevne tekster og billeder tilsammen fortæller historierne – bramfrit og med humoren indlejret i både sproglige og billedmæssige detaljer.


Faktisk er der ikke forskel på mig selv og mit værk. Begge dele handler om en længsel efter ekstatisk enhed og en rejse mod betingelsesløs kærlighed.

– Dorothy Iannone

 

Dorothy Iannone. Foto: Frédéric Paul, 2019

 

Coverfoto © Dorothy Iannone

 

Udstillingen er organiseret af Louisiana Museum of Modern Art i samarbejde med Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Myter, sagaer og egne historier

Dorothy Iannones personlige kærlighedsforhold udgør et væsentligt grundstof. Men de selvbiografiske skildringer bygger på et solidt fundament af mytologiske og historiske skildringer af relationer og køn, kærlighed, sex og ekstase. Her trækker Iannone på referencer, der spænder fra antikken, de islandske sagaer, kristendommen og barokken til indisk tantra, verdenslitteraturen og filmhistorien.


Dorothy Iannone har amerikanske rødder, men har siden 1967 boet og arbejdet i Europa. Fra 1976 har hun haft base i Berlin.

 

Klik her for at læse mere om Dorothy Iannone.

Dorothy Iannone har i år været udstillet på Louisiana. Udstillingen er her blevet anmeldt:

 

❤ ❤ ❤ ❤ ❤

I Dorothy Iannones skamløst erotiske kunst er begær, jokes og stor kærlighed lige vigtigt, og det hele er værd at tage sig ordentlig tid til på Louisiana. En udstilling så erotik- og indholdstung, at øjnene næsten bliver pikblinde.

Politiken

 

Vildt stimulerende udstilling viser, hvor frimodig en seksualitet, der var på færde i 1960’erne & også en stor kunstners måde at koble kulturhistoriens myter med feminisme og personligt stof.

Information

 

⭐⭐⭐⭐

Jeg vender hjem fra Louisiana med et mantra om, at vi skal have mere kærlighed og sanselighed ind i vores liv. Er det ikke en skøn idé?

Berlingske

Ny podcast: Dorothy Iannone

Ny podcast: Dorothy Iannone

Lady Balls, frihed og kærlighed – mød livskraftige Dorothy Iannone.

Støttet af