Kunstværker med motiver fra danske kolonier har været sat uden for døren som ”udanske”. Vi finder værkerne frem – og tegner et mere nuanceret billede af, hvad vi er og var.
Vi undersøger, hvordan kunsten, og især landskabsmaleriet, bidrog til udviklingen af en national identitet og kultur i Danmark i 1800-tallet. De danske kolonier passede ikke ind i det billede af Danmark, som både kunstnere og kunsthistorikere forsøgte at male frem. Ved at se nærmere på billeder fra kolonierne, som faldt udenfor danskhedens rammer, åbnes der op for nye perspektiver på både dansk kunsthistorie og kolonihistorie.
Mathias Danbolt er professor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Mathias forsker i krydsfeltet mellem kunsthistorie og kolonihistorie i en nordisk kontekst.
Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.
Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter
Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.
Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...