Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Vin & Viden: Derfor er jod vigtigt for dig

Bliv klogere på, hvorfor jod er vigtigt i den daglige kost – og hvilke konsekvenser det kan have, hvis vi får for lidt af dette grundstof.

Der var tidligere jodmangel i Danmark, mest udtalt i Vestdanmark og dermed i Aalborg.


Siden år 2000 har producenterne tilsat jod til husholdningssalt og i salt, som bruges til brød og andet bagværk. Baggrunden for at berige salt med jod var en høj forekomst af struma (forstørret skjoldbruskkirtel).


Vi ser nærmere på grundstof nummer 53, som er jod, og fortæller om dets effekter på mennesket ved både mangel og overskud. Jod er vigtigt i alle aldersgrupper, og vi ser nærmere på, hvorfor vi har jodberigelse i Danmark, og hvordan det står til med danskernes jodindtag.


Oplægsholdere

Stine Linding Andersen er overlæge ved Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor ved Aalborg Universitet samt medlem af Det Unge Akademi.  Stine forsker i jodindtag og stofskiftesygdomme særligt hos gravide.

 

Stig Andersen er professor og overlæge ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. Stig har forsket i netop jod igennem 25 år med fokus på betydningen for mennesker, sundhed og sygdom.

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

 

Arrangeret i samarbejde med

 

Datoer

18. aug 2022, 17:00 til 19:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af