Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Open

Kunstprojektet 'Forflytninger'

– brud og besjælet forbundethed med verden

Kan man være fysisk forbundet til steder selvom man geografisk ser befinder sig langt derfra? Og bærer kroppen rundt på spor efter disse steder som man har fjernet sig fra. Det er et af de spørgsmål, der bliver rejst i kunstprojektet Forflytninger, der er et samarbejde mellem Kunsten og Det Grønlandske Hus.

 

Med dette projekt stiller vi skarpt på kulturbåndet mellem Grønland og Nordjylland som et nutidigt fænomen. Sammen med kunstneren Amalia Fonfara har unge fra projektet Arctic Street Food hele efterårsferien arbejdet med at undersøge, hvordan kroppen bærer rundt på erindringer af steder og landskaber, og hvordan disse er med til at forme vores identitet.

 

Resultaterne af dette arbejde præsenteres i dette onsdagsarrangement, hvor du også vil blive inviteret med på en trommerejse med afsæt i Fonfaras kunstneriske og animistiske praksis og inviteret på en snack, når Arctic Street Food står klar til at servere deres nyfortolkning af grønlandske specialiteter.

 

Se mere om vores event på Kunsten d. 21/10 2020 i vores kalender.

 

Presseomtale

Kunsten.nu, 13. oktober 2020

 

Finansieret af Ny Carlsberg Fondet, Statens Kunstfond, Det norske kulturråd og Office for Contemporary Art Norway i samarbejde med Institut for Design, Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg Universitet. 

 

 

 

    

 

 

 

 

Sponsoret af Nordic Culture Point