Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Alvar Aalto – Second Nature

26. jan 2017 til 17. apr 2017

I samarbejde med Vitra Design Museum og The Alvar Aalto MUSEUM viser Kunsten en stor udstilling med Alvar Aalto, en af de førende arkitekter fra det 20. århundrede.

Nordisk arkitektur og design er berømt i hele verden og er i disse år igen blevet hypermoderne. I Danmark kender vi blandt andet Arne Jacobsen, Finn Juhl og Jørn Uzon. Men en pionér inden for den nordiske arkitektur er imidlertid den finske stjernearkitekt Alvar Aalto. Aalto er I Danmark mest kendt for Aalto-vasen og som arkitekten bag Aalborgs kunstmuseum, Kunsten. I samarbejde med et af verdens mest anerkendte museer, Vitra Design Museum, præsenteres hele Alvar Aaltos virke og samtidig afsløres en helt ny side af arkitekten.

 

Kunstens største kunstværk er selve museumsbygningen. Hvert år besøger flere tusinde arkitekturinteresserede gæster det eneste kunstmuseum, der er tegnet af Alvar Aalto. Det er dog ikke kun bygningen, som Aalto tegnede, men også store dele af inventaret fra møbler og lamper til dørgreb og andre detaljer. Bygningen blev til i et samarbejde med Elissa Aalto og den aarhusianske arkitekt Jean-Jacques Baruël. Udstillingen sætter den unikke museumsbygning i relation til Alvar Aaltos omfattende virke.
 
Udstillingen viser ud over Alvar Aaltos arkitektur og design, også fotografier af den internationalt anerkendte fotograf Armin Linke, som har besøgt og fotograferet de mest fremtrædende bygninger, udført af Aalto, herunder Kunsten. Linkes værker vises sammen med originale tegninger og andet arkivmateriale fra Alvar Aalto Foundation og andre internationale långivere.
 

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Vitra Design Museum og den ledsages af et 688 siders katalog med bidrag af Eeva-Liisa Pelkonen, Akos Moravanszky, kurator fra MoMA, Pedro Gadanho, og interviews med Kenneth Frampton og Álvaro Siza, såvel som tegninger og arkitekturmodeller fra arkivet fra The Alvar Aalto MUSEUM.

 

Foto: Aalto on his boat Nemo Propheta, 1960s © Schildt Foundation, Göran Schildt

 

Pressemateriale

 

Gå på opdagelse i Aaltos verden

Expedia har lavet en side, der hylder Alvar Aaltos arkitektur. De har udvalgt 15 bygninger fra verden over og Kunsten er én af dem. Klik her og gå på opdagelse.