Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Tema: Kunstens arkitektur

Oplev verdenskendt arkitektur, opdag broen mellem natur og arkitektur og eksperimenter med at bygge arkitekturmodeller – alt sammen inde på museet og ude i Kunstens skulpturpark.

Baggrund

Kunstens museumsbygning er tegnet af den verdensberømte finske arkitekt, Alvar Aalto (1898-1976). Aalto var særligt inspireret af naturen, når han tegnede sine bygninger. Han lod sig både inspirere af naturens elementer, når han skulle formgive, og han benyttede også ofte naturmaterialer som træ, sten og læder. I Kunstens museumsbygning findes der masser af eksempler på dette – både inde og ude. 

 

Læringsforløb

Vi har udviklet et læringsforløb hvor eleverne kan opleve Kunstens museumsbygning, afprøve Alvar Aaltos teknikker og eksperimentere med at indsamle inspiration i form af skitsetegninger og undersøgelse af naturmaterialer.

Kunstens formidler vil tage jer med på en oplevelsestur inde og omkring museet, og gennem samtaler og skitsetegning åbnes elevernes opmærksomhed for, hvordan arkitekturen og naturen mødes i Kunstens museumsbygning.

Afslutningsvist samles alle observationer, skitser og materialer, når eleverne skal skabe deres egen model af en bygning med inspiration fra naturen.

 
Varighed: 1,5 time

Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, Håndværk og Design, Natur og Teknik 
Periode: Kan bookes tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i tidsrummet 10.00-16.00
Pris: 750 kr.

Praktisk: Husk tøj til både at være inde på museet og ude i Kunstens park

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.