Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Summer Lounge: Knægt + Svend Brinkmann, Jacob Nossell, m.fl.

Hver onsdag hele sommeren kan du få festivalstemning på den fede måde. Kunsten Summer Lounge byder hver uge på livemusik, dj, talks, pop-up-events og kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten, kølige drinks og hygge med vennerne.

Fri entré til Kunsten Summer Lounge med årskort

Få fri entré til 8 x Kunsten Summer Lounge + et helt års fri adgang til Kunsten, Utzon Center og Lousiana. Se priser på årskort her.

 

 

Som årskortholder får du fri entré til alle otte Summer Lounge-onsdage og mange andre fordele. Du kan selvfølgelig medbringe en gratis ledsager, hvis dette er en del af dit medlemskab. Gå direkte til køb af adgang her. Det er også muligt at købe en dagsbillet til Kunsten Summer Lounge ved ankomst eller via vores webshop.

 

Mad og drikke

Kølige drinks og drikkevarer kan købes i Summer Lounge-boderne. Klik her for at se Brasserie Kunstens Summer Lounge-menukort.

 

Du må ikke medbringe drikkevarer, men som noget nyt må du i år medbringe egen mad. Medbragt mad må nydes i Skulpturparken alle Summer Lounge-onsdage – og kun der.

PROGRAM D. 26/6

10.00 Museet, Brasserie Kunsten og parken åbner

15.00 Loungebaren åbner, DJ'en spiller og havespillene står klar til en dyst

17.00 Talk: Handicappet: Undskyld vi er her med Svend Brinkmann, Jacob Nossell, EN AF OS og Gustav Rask-Bressum

18.00 Workshop: Croquis i parken (50 minutter, begrænsede pladser, reservér billet i informationen på dagen)

18.15 Guidet tur: Menneskesyn i kunsten (30 minutter, begrænsede pladser, reservér billet i informationen på dagen)

18.15 Performance: Filip Vest – The Wide-Mouthed Frog

19.00 Musik: Knægt

20.30 Tak for i aften. Baren og Brasserie Kunsten lukker

21.00 Museet lukker

 

MUSIK: Knægt

En debut, der både stråler kreativt og musikalsk.

 

Sådan beskrives Knægts album, Månen Danser Pænest, fra 2023 af GAFFA, der samtidig kvitterer udgivelsen med fem stjerner.

 

Bag det ungdommelige alias gemmer sig den alsidige musiker og tekstforfatter Malte Nordtorp, der blandt andet har lagt vokal, trompet, guitar og tangenter til navne som Lucky Lo, Guldimund, Brimheim og Andreas Odbjerg.

 

Det anmelderroste debutalbum peger med en poetisk og sproglig skarphed helt ind til kernen af, hvordan tiden efter et kærlighedsbrud føles. Musikken kan både få dig til at grine, græde og nikke genkendende til sange om at vokse ud af forhold – og så er der rastløsheden, og ensomheden der følger med kærestesorgen, som Malte Nordtorp behandler med humor, sjove anekdoter og med små glimt af klarhed og håb.

 

 

TALK: Handicappet: Undskyld vi er her med Svend Brinkmann, Jacob Nossell, EN AF OS og Gustav Rask-Bressum

Handicap opstår i mødet mellem funktionsnedsættelse og samfundets barriere. Så hvordan er det at leve i en verden, som ikke er indrettet til at rumme din psyke eller din fysik? Det kaster dagens paneldeltagere lys over i en øjenåbnende, privilegie-oplysende og sårbar samtale om de udfordringer, fordomme og benspænd, de oplever i hverdagen. På scenen er serieiværksætter og handicapkonsulent Jacob Nosell, guitarist og kulturiværksætter Gustav Rask-Bressum samt to unge ambassadører fra EN AF OS, der arbejder for at fremme åbenhed og nedbryde fordomme og forskelsbehandling forbundet med psykiske lidelser. Talken modereres af psykologiprofessor og bestsellerforfatter Svend Brinkmann.

 

Jacob Nosell er serieiværksætter, handicapkonsulent, foredragsholder, næstformand i CP Danmark, prismodtager samt kommunikatør. Siden 2005 har han beskæftiget sig med formidling af livet med handicap – både nationalt og internationalt. Jacob Nosell har selv cerebral parese.
 
Gustav Rask-Bressum er kulturiværksætter og en af to regionsledere for UNG KULT i Nordjylland. Desuden del af JAZZ9TUS og guitarist i bandet Søvnmønster. Gustav Rask-Bressum lever med type 1-diabetes.
 
To unge ambassadører fra EN AF OS fortæller om deres liv og hverdag med en psykiske lidelse. EN AF OS arbejder for at fremme åbenhed og nedbryde fordomme og forskelsbehandling forbundet med psykiske lidelser.
 
Svend Brinkmann er psykologiprofessor på Aalborg Universitet og er med sine skarpe betragtninger af mennesker og samfund blevet nationalpoet. Forfatter til bestsellerbøger om selvrealisering, identitet, det diagnosticerede liv og stress. Vært på podcasten Brinkmanns Briks, der zoomer ind på tidens herskende tendenser og idéer.

 

 

PERFORMANCE: Filip Vest – The Wide-Mouthed Frog

Den danske kunstner Filip Vest (de/dem, f. 1995) er optaget af samspillet mellem mennesker, og deres praksis trækker blandt andet på performance og teatertraditionen – både som medie og som metafor. Heri ligger en optagethed af de forskellige roller, vi mennesker performer og caster hinanden i hver eneste dag.

 

Til Kunsten Summer Lounge vil Filip Vest vise sin humoristiske og karikerede performance The Wide-Mouthed Frog. Iklædt sit frøkostume med en lille krone og højhælede støvler, forsøger frøen sig med et striptease-show for direktøren af en kunstinstitution. Undervejs får frøen dog en melt-down og begynder at gå til bekendelse om udfordringerne ved at være frø og performancekunstner i et postkapitalistisk samfund.

 

Filip Vest er uddannet fra Konsthögskolan i Malmö, og deres performances og tekster undersøger forskellige relevante temaer i det 21. århundrede, herunder ensomhed, begær og queerkærlighed. Vests værker er bl.a. blevet vist på Arken Museum for Samtidskunst, Roskilde Festival, Copenhagen Contemporary, og i 2023 havde de en soloudstilling på museet Møstings Hus. 

 

Datoer

26. jun 2024, 15:00 til 20:30

Kategorier

Entré til Kunsten Summer Lounge

Entré til Kunsten Summer Lounge

Med årskort får du fri entré til alle otte Summer Lounge-onsdage. Du får samtidig fri entré til Kunsten, Utzon Center og Louisiana blandt mange andre fordele.

Program for Kunsten Summer Lounge 2024

 

19/6

Musik: Coco O. (duo)
Talk: Lasse Andersson, Nadeen Aiche, Kristine Højen og Andrea Rask-Bressum: Kunsten at være mangfoldig – hvem har ansvaret?

Mere →
26/6

Musik: Knægt
Talk: Svend Brinkmann, Jacob Nossell, Gustav Rask-Bressum og EN AF OS: Handicappet: Undskyld vi er her

Performance: Filip Vest – The Wide-Mouthed Frog

Mere →
3/7Musik: Kalaha feat. Hilal Kaya
Talk: Svend Brinkmann og John Kørner: Altid mange problemer!
Mere →
10/7Musik: Selma Judith (acoustic)
Talk: Svend Brinkmann, Prince Henry, Magnus Mosholm, Clara Lykkeberg og Rasmus Wessel: Fællesskabet er godt. Eller er det?
Mere →
17/7

Musik: Ki!
Talk: Maj My Humaidan, Anna-Caroline Fosmark og Helin Erdem: Fuck the system very much

Artist-workshop: Den indre kerne med Klara Lilja

Mere →
24/7

Musik: Yör
Talk: Sonja Lovdal, Marko Pogacar og Helin Erdem: Kropsidealer

Performance: Anna og Lottes Skillset Bingo

Mere →
31/7

Musik: eee gee (acoustic)
Talk: Camma Okami, Torben Sangild, Caroline og Vikthor fra podcasten Limbo: Fucking følelser

Performance: Ida Kvetny – A Rose is AI Rose is AR Rose

Mere →
7/8Musik: Den Sorte Skole
Talk: Emma Holten, Esben Weile Kjær og Bjørn Nørgaard: Hesteofring og hyperseksualiserede brandmænd
Mere →

Kunsten Summer Lounge 2024 er støttet af