Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Summer Lounge: Yör + Sonja Lovdal, Marko Pogacar og Helin Erdem

24. jul 2024, 15:00 til 20:30

Hver onsdag hele sommeren kan du få festivalstemning på den fede måde. Kunsten Summer Lounge byder hver uge på livemusik, dj, talks, pop-up-events og kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten, kølige drinks og hygge med vennerne.

Fri entré til Kunsten Summer Lounge med årskort

Få fri entré til 8 x Kunsten Summer Lounge + et helt års fri adgang til Kunsten, Utzon Center og Lousiana. Se priser på årskort her.

 

 

Som årskortholder får du fri entré til alle otte Summer Lounge-onsdage og mange andre fordele. Du kan selvfølgelig medbringe en gratis ledsager, hvis dette er en del af dit medlemskab. Gå direkte til køb af adgang her. Det er også muligt at købe en dagsbillet til Kunsten Summer Lounge ved ankomst eller via vores webshop.

 

Mad og drikke

Kølige drinks og drikkevarer kan købes i Summer Lounge-boderne. Klik her for at se Brasserie Kunstens Summer Lounge-menukort.

 

Du må ikke medbringe drikkevarer, men som noget nyt må du i år medbringe egen mad. Medbragt mad må nydes i Skulpturparken alle Summer Lounge-onsdage – og kun der.

PROGRAM D. 24/7

10.00 Museet, Brasserie Kunsten og parken åbner

15.00 Loungebaren åbner, DJ'en spiller og havespillene står klar til en dyst

15.30 Workshop: POPUPLOP – Nærvær og tekstil-textur (drop-in indtil kl. 19.00)

17.00 Talk: Den perfekte krop med psyko- og parterapeut Marko Pogacar, content creator Sonja Lovdal og moderator Helin Erdem.

18.15 Performance: Anna og Lottes Skillset Bingo

18.15 Guidet tur: Kunsten kigger på kroppen (30 minutter, begrænsede pladser, reservér billet i informationen på dagen)

19.00 Musik: Yör

20.30 Tak for i aften. Baren og Brasserie Kunsten lukker

21.00 Museet lukker

 

MUSIK: Yör

Yör er lyden af drømmende, rå ærlighed, og bandet suger lytteren ind i deres autentiske og nærværende indie-pop-univers.

 

Yör forener det fine og intime med det store og eksplosive. Et unikt dansksproget tekstunivers får lov at udfolde sig i en drømmende kombination af organiske og elektroniske instrumenter.

 

I efteråret 2023 udgav Yör deres længe ventede og anmelderroste debutalbum, intet så rigtigt, som har været undervejs i flere år. Albummet slår Yör fast på det danske musiklandkort og viser, at bandet er et af de mest interessante navne på den danske indiescene.

 

Med intet så rigtigt udforsker Yör temaer i livet i 20’erne med sange, der sætter ord på identitetssøgning, relationers kompleksitet og personlige udfordringer – en tid, hvor man nogle gange går i stykker, men senere bliver limet sammen igen.

 

Om albummet skrev Kim Skotte i Politiken: “Det er, når Marie Kildebæk synger ‘hvordan kan kroppen være benhård / og samtidig så skrøbelig’, at hun indkapsler en ny generation i en enkelt sitrende smuk sætning”.

 

2024 ksl yor video

 

TALK: Den perfekte krop

Skønheds- og kropsidealer ændrer sig konstant og lynhurtigt i vores travle, accelererende samfund. Idealerne tager form og opløser sig gennem trends og tendenser, der bygger på noget så menneskeligt som forfængelighed og kapitalisme. Hvem og hvad er med til at danne dit selvbillede (på godt og ondt)? Og kan du selv tage lidt kontrol over narrativet? I talken kigger vi nærmere på de strukturer, som skaber og skubber til krops- og skønhedsidealerne anno 2024. Psykoterapeut og parterapeut, Marko Pogacar, og content creator, Sonja Lovdal, sætter ord på det hele og hjælper os på vej i det omskiftelige. Talken modereres af Helin Erdem.

 

Marko Pogacar er psyko- & parterapeut og stifter af Bodytalks. I en stor del af sine teenageår kæmpede han selv med angst og depression på grund af sin seksualitet og sit dengang forvrængede kropsbillede. I dag er han cand.pæd.pæd.psych. og uddannet metakognitiv psykoterapeut og emotionsfokuseret parterapeut med speciale i at hjælpe mennesker med bl.a. angst, depression, OCD, Body Dysmorphic Disorder, spiseforstyrrelser, lavt selvværd, minoritetsstress mm.
 
Sonja Lovdal har baggrund som fotograf og videoproducer i reklamebranchen, men arbejder nu som influencer med mere end 150.000 følgere på sociale medier. Sonja bruger sin platform til at snakke åbent og ærligt om queer-identitet, mental sundhed og kropspositivitet over for sin unge målgruppe.
 
Helin Erdem er vært på DR P3, hovedsageligt på P3's sociale medier og på DRTV. Hun dimitterede fra DR's talenthold i 2023 og har været vært på programmer som "Helin Bliver venner med", "Flaskehalsen peger på", "I Helins Hænder", og "P3 præsenterer musikåret 2023".

 

 

PERFORMANCE: Anna og Lottes Skillset Bingo

Lotte Bækgaard (f. 1988) og Anna Walther (f. 1990) arbejder institutionskritisk inde fra museets rum med deres publikumsinddragende performanceværk Skillset Bingo.

 

Kom og tag del i et humoristisk show, der både rummer det tragiske, det frustrerende og det underholdende, når det tilsættes elementer fra lykkehjulet og gameshows. Gennem værket retter Walther og Bækgaard både kulturforbrugerens og kunstbranchens blik imod kunstneres arbejdsvilkår. Skillset Bingo er videreudvikling af Lotte Bækgaards performance Privilegiebingo, som blev vist på Kulturmødet Mors 2023. Deltagerne kender ikke reglerne på forhånd, men kunstnerne vil tage dem med på rejsen i et business-eventyr for viderekomne, og sidder du med til bingo, er der store præmier på højkant.

 

Lotte Bækgaard er uddannet på Glasgow School of Art og arbejder både indenfor fotografi og performance, hvor hun blandt har performet til Kunsten Summer Lounge i 2021 og 2022 med værket Kunsten at Tjene sammen med Tam Vibberstoft og PernillePoet. Anna Walther er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Kong. Kunsthögskolan i Stockholm, og hun arbejder i et væld af materialer, når hun undersøger temaer som ejerskab, skadelige normer og skellet mellem privat og offentlig.

 

Datoer

24. jul 2024, 15:00 til 20:30

Kategorier

Entré til Kunsten Summer Lounge

Entré til Kunsten Summer Lounge

Med årskort får du fri entré til alle otte Summer Lounge-onsdage. Du får samtidig fri entré til Kunsten, Utzon Center og Louisiana blandt mange andre fordele.

Program for Kunsten Summer Lounge 2024

 

19/6

Musik: Coco O. (duo)
Talk: Lasse Andersson, Nadeen Aiche, Kristine Højen og Andrea Rask-Bressum: Kunsten at være mangfoldig – hvem har ansvaret?

Mere →
26/6

Musik: Knægt
Talk: Svend Brinkmann, Jacob Nossell, Gustav Rask-Bressum og EN AF OS: Handicappet: Undskyld vi er her

Performance: Filip Vest – The Wide-Mouthed Frog

Mere →
3/7Musik: Kalaha feat. Hilal Kaya
Talk: Svend Brinkmann og John Kørner: Altid mange problemer!
Mere →
10/7Musik: Selma Judith (acoustic)
Talk: Svend Brinkmann, Prince Henry, Magnus Mosholm, Clara Lykkeberg og Rasmus Wessel: Fællesskabet er godt. Eller er det?
Mere →
17/7

Musik: Ki!
Talk: Maj My Humaidan, Anna-Caroline Fosmark og Helin Erdem: Fuck the system very much

Artist-workshop: Den indre kerne med Klara Lilja

Mere →
24/7

Musik: Yör
Talk: Sonja Lovdal, Marko Pogacar og Helin Erdem: Kropsidealer

Performance: Anna og Lottes Skillset Bingo

Mere →
31/7

Musik: eee gee (acoustic)
Talk: Camma Okami, Torben Sangild, Caroline og Vikthor fra podcasten Limbo: Fucking følelser

Performance: Ida Kvetny – A Rose is AI Rose is AR Rose

Mere →
7/8Musik: Den Sorte Skole
Talk: Emma Holten, Esben Weile Kjær og Bjørn Nørgaard: Hesteofring og hyperseksualiserede brandmænd
Mere →

Kunsten Summer Lounge 2024 er støttet af