Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Spor efter krig og katastrofer – Udstillingen Larissa Sansour & Søren Lind – Tomorrow’s Ghosts (30/3 – 20/8 2023)

Krig og katastrofer fylder meget på dagsordenen, mens de foregår, men hvilke spor efterlader de på længere sigt? Det dykker udstillingen 'Tomorrow’s Ghosts' ned i, og du og dine elever kan gennem en kunstudstilling sætte fokus på højaktuelle temaer.

Den palæstinensiske kunstner/instruktør Larissa Sansour og den danske forfatter, instruktør og manuskriptforfatter Søren Lind har sammen lavet de tre værker i udstillingen, der adresserer følgerne af traumer, sorg og tab. Værkerne understreger virkningen af ​​politiske konflikter og økologiske katastrofer. Samtidig peger udstillingen fremad og giver bud på, hvordan vi selv kan omskrive og påvirke historien.

 

Du og dine elever vil komme til at se brudstykker af udstillingens to kortfilm og diskutere stemningen og indholdet. In Vitro (2019) skildrer to videnskabsmænd, der har fundet ly i et underjordisk område i kølvandet på en øko-katastrofe. I As If No Misfortune Had Occurred in the Night (2022) fremfører den palæstinensiske sopran Nour Darwish en arie på pladsen for et nedlagt kapel. Arien er en blanding af europæisk musiktradition og traditionel palæstinensisk sang.  

Ud over videoerne er der en række bronzeskulpturer, der er inspireret af den kolde krigs russiske atombomber og er indgraveret med koordinater. Du og dine elever vil sammen med kunstformidleren undersøge betydningen og ideen med værket, og herefter lave en praktisk-kreativ aktivitet, hvor I skal arbejde med arkæologi og aktuelle katastrofer.


Læringsforløb

Kreativitarium har udviklet et kreativt læringsforløb på 1,5 time som faciliteres af en af museets dygtige formidlere. Hele forløbet foregår inde i udstillingen Larissa Sansour & Søren Lind – Tomorrow’s Ghosts og er en blanding af dialoger, oplæg og en praktisk-kreativ aktivitet.
 
I dialogen om kunstværkerne, benytter vi os af den anerkendte amerikanske metode Visual Thinking Stategies (VTS), der har fokus på dine elevers oplevelser og argumenter, og derfor er motiverende, inkluderende og fordybende. Den kreative aktivitet har en undersøgende og eksperimenterende tilgang, og er derfor ligeledes motiverende, inkluderende og fordybende. Lær mere om VTS her.

 

Forløbet kræver ikke forberedelse inden besøget, men der er rig mulighed for at arbejde videre med kunstneren og temaerne hjemme på skolen efter jeres besøg.
 
Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser

Fag: Billedkunst, dansk, samfundsfag, historie, engelsk

Periode: 30/3-20/8 2023

Pris: 750 kr.

 

Foto: In Vitro, film, 2 channels, 28’, Larissa Sansour and Søren Lind, 2019
Courtesy of the artists and Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Supported by Augustinus Fonden.

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.