Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Symboler, skrald og fred: 'Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien?' (14/9 2023 – 1/4 2024)

Hvordan ser livsvejen egentlig ud? Eller hvad med nat og dag? Fredsdrømmen? Henry Heerup (1907-1993) var en produktiv kunstner, som arbejdede på tværs af mange forskellige materialer, men altid cirkulerede omkring livets store spørgsmål og hverdagens små øjeblikke. Udstillingen åbner til en verden af malerier, tryk, tegninger, bøger og alverdens skulpturer lavet af ler, sten eller skrald. Der er farver, og der er sort/hvid. Vi mærker en hyldest til kærligheden og en frihed fra regler og systemer, og sammen kigger vi ind i alternative, magiske virkeligheder.

Hvordan ser livsvejen egentlig ud? Eller hvad med nat og dag? Fredsdrømmen?


Henry Heerup (1907-1993) var en produktiv kunstner, som arbejdede på tværs af mange forskellige materialer, men altid cirkulerede omkring livets store spørgsmål og hverdagens små øjeblikke. Udstillingen åbner til en verden af malerier, tryk, tegninger, bøger og alverdens skulpturer lavet af ler, sten eller skrald. Der er farver, og der er sort/hvid. Vi mærker en hyldest til kærligheden og en frihed fra regler og systemer, og sammen kigger vi ind i alternative, magiske virkeligheder.
 
Gennem åbne og undersøgende dialoger, som tager udgangspunkt i udvalgte værker i udstillingen, går vi sammen på opdagelse i elevernes forforståelse og oplevelse af de temaer, stemninger, symboler og verdener, vi finder i Heerups mange forskellige kunstværker. Det er oplagt at tale om vores forhold til vores omverden, herunder naturen og samfundets strukturer, og at dvæle lidt ved drømmene og forestillingerne om andre verdener.
 
Som en del af forløbet indgår der en eller flere praktisk-kreative aktiviteter udviklet af museets ansatte kunstnere. Midt i udstillingen vil museets kunstformidler derfor guide din klasse igennem aktiviteter, som tager udgangspunkt i Heerups mangfoldige arbejde med kunst. Måske får vi skrald og mærkelige dimser i hænderne? Måske fokuserer vi på symboler?

 

Læringsforløb
Kreativitarium har udviklet et kreativt læringsforløb på 1,5 time som faciliteres af en af museets dygtige formidlere. Hele forløbet foregår inde i udstillingen Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien? og er en blanding af dialoger, oplæg og en praktisk-kreativ aktivitet.
 
I dialogen om kunstværkerne, benytter vi os af den anerkendte amerikanske metode Visual Thinking Stategies (VTS), der har fokus på dine elevers oplevelser og argumenter, og derfor er motiverende, inkluderende og fordybende. Den kreative aktivitet har en undersøgende og eksperimenterende tilgang, og er derfor ligeledes motiverende, inkluderende og fordybende. Lær mere om VTS her.


Forløbet kræver ikke forberedelse inden besøget, men der er rig mulighed for at arbejde videre med kunstneren og temaerne hjemme på skolen efter jeres besøg.
 
Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, håndværk og design, dansk, samfundsfag, historie
Periode: 14/9 2023 – 1/4 2024
Pris: 750 kr.

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.