Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Blomstrende gevækster som individer i landskabet – Udstillingen Shara Hughes (4/5-17/9 2023)

Shara Hughes' (f. 1981) udstilling med farvestrålende malerier af "opfundne landskaber" indeholder mange både smukke og mærkelige, indbydende og uhyggelige landskaber, gevækster og blomster. I den amerikanske kunstners drømmelignende landskaber kan du og din klasse blive transporteret til landskaber, som hverken er naturtro eller forestiller noget bestemt. Det gælder også for hendes blomster i landskaberne: De virker mere som portrætter eller gruppeportrætter af individer med meget forskellige personligheder end skildringer af planter. De kan - ligesom mennesket - være både betagende og underlige, tiltalende og frastødende.

 

Gennem åbne og undersøgende dialoger, som tager udgangspunkt i udvalgte værker i udstillingen, går vi sammen på opdagelse i elevernes forforståelse og oplevelse af naturen i Shara Hughes' kunst. Det er oplagt at behandle aktuelle temaer som bæredygtighed og naturkatastrofer samt komme omkring menneskets psykologi og evne til at tilpasse sig forskellige landskaber.

 

Som en del af forløbet indgår der en praktisk-kreativ aktivitet udviklet af museets ansatte kunstnere. Midt i udstillingen vil der på gulvet være plads til at du og din klasse guidet af kunstformidleren opfinder og skaber nye plantevæsner ud af papir til at berige vores fælles farverige verden.


Læringsforløb

Kreativitarium har udviklet et kreativt læringsforløb på 1,5 time som faciliteres af en af museets dygtige formidlere. Hele forløbet foregår inde i udstillingen Shara Hughes og er en blanding af dialoger, oplæg og en praktisk-kreativ aktivitet.
 
I dialogen om kunstværkerne, benytter vi os af den anerkendte amerikanske metode Visual Thinking Stategies (VTS), der har fokus på dine elevers oplevelser og argumenter, og derfor er motiverende, inkluderende og fordybende. Den kreative aktivitet har en undersøgende og eksperimenterende tilgang, og er derfor ligeledes motiverende, inkluderende og fordybende. Lær mere om VTS her.

Forløbet kræver ikke forberedelse inden besøget, men der er rig mulighed for at arbejde videre med kunstneren og temaerne hjemme på skolen efter jeres besøg.
 
Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser

Fag: Billedkunst, håndværk og design, dansk, samfundsfag, religion

Periode: 4/5 2023 – 17/9 2023

Pris: 750 kr.

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.