Selvoptimering, omstillingsparathed, stress, effektivisering, bureaukrati og øget digitalisering. Det er blot nogle af de udfordringer, som udstillingen Work it Out italesætter. En udstilling, der sætter fokus på fremtidens arbejdsliv.
Hvad er et arbejde egentlig, og hvorfor arbejder vi? Er der grænser for vores arbejdsliv? Kan vi i fremtiden skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv for individ og samfund? Og hvordan kan kunsten og kunstmuseet skabe rammerne for nytænkning af fremtidens arbejdsliv?
Dét er nogle af de centrale spørgsmål i Work it Out. Udstillingen sætter fokus på individet i det moderne arbejdsliv, og gennem tværfaglige samarbejder og eksperimenter undersøger vi sammen, hvilket potentiale kunsten og museet har – både i forhold til at behandle de problemstillinger, der tilsyneladende er en uløselig del af vores arbejdsliv, men også i forhold til at bringe nye perspektiver på fremtidens arbejdsliv
Arbejdslivet spiller en væsentlig rolle i vores samfund for såvel vores kultur, økonomi og identitet. Præstationspres, forventninger om selvrealisering og øgede krav om robusthed står som uafværgelige vilkår i nutidens arbejdsliv. Med coronakrisen er mulighederne for fremtidens arbejdsliv for alvor kommet på dagsordenen. Måske er det tid til at gøre op med gamle forestillinger og gentænke, hvordan og hvor meget vi går på arbejde?
– Dennis Nørmark, antropolog, forfatter og medlem af Kunstens visionsgruppe.
Work it Out vandt Bikuben Fondens udstillingspris, Vision 2018, for en udstillingsidé, der tematiserer et højaktuelt emne, og samtidigt nytænker kunstens og kunstmuseets rolle i forhold til samfundet. Ved at lade udstillingen indtage både museet, byens rum og udvalgte arbejdspladser stiller projektet skarpt på, hvordan samtidskunsten kan bidrage til en debat om fremtidens arbejdsliv. Work it Out byder på interaktion med og mellem kunsten, museets gæster, virksomheder og Kunstens eget personale.
Work it Out er den fysisk største særudstilling på Kunsten nogensinde. Den præsenteres både i museets store, åbne ovenlyssale, hvor museets samling normalt præsenteres, og i museets centrale, store særudstillingssal, hvor man vil møde inddragende og udfordrende kunst, workshops og et ambitiøst aktivitetsprogram, der også udfolder sig i lokale virksomheder og offentlige institutioner. Udstillingen består af både helt nye værker, skabt unikt til udstillingen og dens gæster, samt eksisterende værker af danske og internationale samtidskunstnere, som alle på forskellig vis behandler det moderne arbejdsliv.
I forbindelse med udstillingen arbejder Kunsten med en visionsgruppe, der består af professor i psykologi, Svend Brinkmann, antropolog, Dennis Nørmark, og forsker i lærings – og innovationsprocesser, Steen Elsborg, den danske kunstner, Jeppe Hein, CEO i virksomheden Fibertex, Jørgen Bech Madsen samt HR-chef for Samsung i Aalborg, Rikke Holmgaard.
Nordjyske, 20. oktober 2021
Jyllands-Posten, 28. september 2021
Politiken, 2. november 2021
Kunsten.nu, 29. oktober 2021
Vi udbyder en række anderledes workshops, der kombinerer kunst, kreativitet og dialog med personalepleje, nytænkning og teambuilding. Der er et begrænset antal workshops, så skynd jer at booke jeres dag!
Giv dine kollegaer, medarbejdere eller samarbejdspartnere en arbejdsdag eller et møde, I med garanti aldrig glemmer – og kom ud af huset, tank op og få fornyet energi.